www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 12 - Admiral rally Vyškov

Admiral Rally Vyškov vyhrál Tomáš Kurka

9. září 2012 • 15:00

Po roční odmlce se opět uskutečnila Admiral Rally Vyškov. Soutěž, která opět našla své centrum v sídle společnosti EDP v Komořanech, se stala kořistí dvojice Tomáš Kurka - Jindřich Müller, která vodila po rychlostních zkouškách Mitsubishi Lancer Evo X R4.

Tomáš Kurka - Jindřich Müller (Mitsubishi Lancer Evo X R4) - Admiral Rally Vyškov 2012

Vyškovská soutěž byla letos zařazena jen do mistrovství České republiky historických automobilů a Poháru České republiky, chudší startovní pole pak doplnily posádky v rámci poháru sponzora. Celkem se na start v Komořanech postavilo 58 posádek.

Od úvodních kilometrů bylo jasné, že největší favority je potřeba hledat mezi jezdci poslední zmíněné skupiny. Nakonec zvítězil Tomáš Kurka, který se jako jeden z mála vyhnul problémům, obdobně jako stříbrný Václav Mulač. Největší favorit na vítězství Jaroslav Pešl odstoupil kvůli prasklé poloose už ve třetí rychlostní zkoušce. Při premiéře s Fabií S2000 pak překvapivě rychlého Petra Lehera, který dokázal vyhrát více než polovinu rychlostních zkoušek, výrazně zbrzdil defekt.

Na bronzový stupínek v absolutní klasifikaci se tak dostal vítěz Poháru České republiky Jiří Kašpar, za ním se jen s minimálním odstupem seřadili o desetinky bojující Vladimír Myslivec a Jiří Hendrich. Mezi historiky byl nejrychlejší Jan Krejča, ten však byl v cíli vyloučen, protože jeho Škoda 130 LR neodpovídala homologaci. Z prvenství se tak radoval Jiří Káňa před Zdeňkem Šmahelem a Rostislavem Majšajdrem.

Konečné výsledky Admiral Rally Vyškov

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist