www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rallye de France - Alsace (SWRC)

Andreas Aigner pojede s Protonem ve Francii

11. září 2012 • 18:10

Jak naznačily již informace z nedávných testů, Andreas Aigner se posadí do továrního Protonu Satria Neo S2000, se kterým se představí na začátku října v rámci SWRC na asfaltové Rallye de France.

Andreas Aigner - Tour de Corse 2012

Přestup Protonu z IRC do SWRC se udál na popud Per-Gunnara Anderssona na poslední chvíli. I díky tomu zůstalo jezdecké složení pro sezónu hodně nejasné. Respektive, plánovaná dvojice Andersson+McRae pro APRC zůstala stejná, se starty na mezinárodní scéně tomu bylo jinak.

Z původně zvažovaného dvou až tříčlenného týmu zůstal pouze Per-Gunnar Andersson. Nejvíce ostrouhal Giandomenico Basso, který měl dle původních plánů odjet většinu závodů IRC i plánovaný třetí jezdec. Basso nakonec dostal přislíbený alespoň start na Rallye Monte Carlo a ve Francii, nakonec se uskutečnil jen ten první. Po Bassovi, McRaeovi, Salovi či Caveovi usedne do druhého Protonu v rámci SWRC Andreas Aigner.

Sedmadvacetiletý Rakušan na sebe nejvíce upoutal v sezóně 2008, kdy získal titul mistra světa v produkčních autech. Od té doby startoval pouze sporadicky, až letos dostal šanci od automobilky Subaru, za kterou se odvděčuje průběžným vedením v production cupu IRC. V říjnu se pak poprvé představí s vozem S2000.

„Auto se ovládá velice dobře. Je to poprvé, co jsem měl možnost řídit vůz S2000 a dojmy jsou vynikající. S klasickým autem skupiny N se to nedá srovnat, je to skutečné závodní auto. Asi největším rozdílem, který pozná každý, kdo do auta usedné poprvé, je hmotnost auta,“ řekl Andreas Aigner po testech, při kterých poslal testovací Proton mimo trať.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist