www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - AZ Pneu Rally Jeseníky (MČR-S)

Potvrdí Kostka s Houštěm titul už v Jeseníkách?

20. září 2012 • 13:00

Předposlední závod letošní rallysprintové sezóny se uskuteční v rámci AZ Pneu Rally Jeseníky. Na startu nebude chybět ani posádka ve složení Tomáš Kostka a Miroslav Houšť s vozem Citroën C4 WRC.

Tomáš Kostka - Miroslav Houšť (Citroën C4 WRC) - Fuchs Oil Rally Agropa Pačejov 2012

Tomáš Kostka s Miroslavem Houštěm absolvovali před třemi týdny velice úspěšně domácí Barum Rally, která byla součástí šampionátu IRC. Po celý závod sváděli nádherný souboj s Romanem Krestou. Ten sice těsně prohráli, i tak třetí místo je výborným výsledkem zlínské dvojice.

Ještě lépe má posádka Citroënu C4 WRC rozjetý rallysprintový šampionát. V letošní sezóně Kostka s Houštěm dokázali zvítězit na čtyřech závodech a v případě pátého vítězství v Jeseníkách by si definitivně zajistili titul v rámci jednodenních závodů. „Po Barumce jsme měli tři týdny na odpočinek. Pro mě je to ale dlouhá doba bez závodění, a tak se již nemohu dočkat, až opět usednu za volant rallyového speciálu. S CéČtyřkou jsme absolvovali již šest závodů, a tak jsem si jistý, že mi nebude dělat problém přesednout ze Škody Fabia S2000 do vozu specifikace WRC. Ve čtvrtek navíc absolvujeme v Beskydech funkční test, kde provedeme finální nastavení setupu. Do Jeseníku jedeme samozřejmě s cílem zvítězit,“ řekl Tomáš Kostka.

Zlínská posádka to ale nebude mít jednoduché. Na startu se kromě dvojice CéČtyřky objeví i další adepti na celkový titul. Na osmi rychlostních zkouškách v celkové délce 66,72 kilometrů tak příznivce rallysportu čekají napínavé souboje. Zda-li se podaří Kostkovi s Houštěm získat titul již při tomto závodě, se dozvíme v sobotu v půl čtvrté, kdy přejede vítězná posádka cílovou rampu na šternberském náměstí.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist