www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Enteria Rally Příbram (MMČR)

Kopecký s Dreslerem se na Rally Příbram představí v bezpečnostním voze

3. října 2012 • 10:10

Nový český rallyový mistr Jan Kopecký se společně se spolujezdcem Pavlem Dreslerem představí na Rally Příbram v nové roli - s vozem Škoda Fabia Monte Carlo pojedou jako bezpečnostní posádka. Nasazení obou továrních pilotů v bezpečnostním voze je výsledkem snah o posílení bezpečnosti v rally. Kopecký s Dreslerem se zejména díky pěti výhrám v řadě stali již letošními českými šampiony.

Jan Kopecký, Josef Kopecký, Pavel Dresler - Barum Czech Rally Zlín 2012

Michal Hrabánek, šéf týmu Škoda Motorsport, vysvětluje: „Bezpečnost na soutěžních tratích se musí permanentně zvyšovat. Velmi rádi proto podpoříme zájem promotéra českého mistrovství a organizátorů soutěže v jejich společném úsilí. Náš tým dosáhl letos na českých tratích maximum možného - zisk titulu. K tomuto úspěchu bych chtěl Honzovi s Pavlem velmi pogratulovat. Jsem přesvědčen, že oba mají jako šampioni mnoho zkušeností jak ve snahách o zvýšení bezpečnosti pomoci.“

Jan Kopecký závěr domácí sezony komentuje: „Především jsme s Pavlem rádi, že jsme český titul získali s předstihem. Tentokrát se na trati představíme v nové roli a věříme, že alespoň částečně přispějeme k větší bezpečnosti tohoto krásného sportu. Je důležité, aby bylo posíleno úsilí o zvýšení bezpečnosti na tratích.“

Jan Kopecký je v rámci Česka tváří programu ´Road for Safety´ vyhlášený Mezinárodní automobilovou federací FIA za účelem zvýšení bezpečnosti v silničním provozu. Tento dlouhodobý projekt je na domácí scéně pod patronací Autoklubu České Republiky.

Z výše uvedeného tedy jasně vyplývá, že divák a zanícený fanoušek rally sportu, kterému není bezpečnost a budoucnost rally sportu u nás lhostejná, by měl své místo na rychlostní zkoušce zaujmout s dostatečným předstihem a zažít mistrovskou posádku Kopecký – Dresler i v této neobvyklé, ale o to důležitější úloze.

Další novinkou v rámci Mediasport Mezinárodního mistroství České republiky v automobilových soutěžích je informační kampaň o blížící se 34. Enteria Rally Příbram.

„Promotér ve spolupráci s pořadatelem uzavřel s rádiem Hey dohodu, v rámci které se v týdnu před závodem každý den objevují spoty upozorňující na blížící se 34. Enteria Rally Příbram. V rámci podpory bezpečné rally apeluje rádio Hey na své posluchače. Promotér dal k dispozici mimo jiné i 10 VIP vstupenek do prostoru zázemí Česká pojišťovna Škoda Fabia Rally Cup a pro dva vylosované posluchače i svezení v rallyovém autě. Vylosovaní posluchači se tak mohou těšit na prima zážitek, divácké tribuny u trati vybraných testů a v servisní zóně na profesionální zázemí cateringového stanu“, sdělil zástupce promotéra Josef Pátl.

34. Enteria Rally Příbram startuje tuto sobotu v 8:00 z letiště Dlouhá Lhota u Příbrami. Předstartovní show s doprovodným programem proběhne v pátek 5.10. od 16 hodin na náměstí T.G.M. v Příbrami, včetně představení vybraných posádek, kde nebude chybět ani posádka ŠKODA Motorsportu Jan Kopecký – Pavel Dresler.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist