www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Enteria Rally Příbram (MMČR)

Šest dvojic o poslední vavříny ROPRO Clio R3 Czech Trophy

3. října 2012 • 12:55

Enteria Rally Příbram definitivně rozhodne o vítězi letošního ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2012. Po vítězství ve Zlíně udělali podstatný krok k celkovému prvenství Josef Peták s Alenou Benešovou a na jejich domácím závodě jim v podstatě stačí soutěž dokončit. Jediným konkurentem v případě jejich zaváhání zůstává zlínský Milan Kneifel.

Po drobné stagnaci počtu účastníků na největších českých závodech v Mladé Boleslavi a ve Zlíně se v Příbrami v rámci ROPRO Clio R3 Trophy představí opět šest dvojic. A to ještě chybí domácí Petr Brynda, jehož nepustí na start pracovní povinnosti.

Josef Peták - Alena Benešová, Renault Clio R3 - Barum Czech Rally Zlín 2012

Další příbramská dvojice Josef Peták s Alenou Benešovou proto je jasným favoritem na dílčí vítězství, které je posune k zisku celkového prvenství v letošním ročníku Clio R3 Czech Trophy. Josef Peták si právě na tomto závodě odbýval v roce 1994 soutěžáckou premiéru, v letech 2008 a 2009 skončil s Peugeotem 207 S2000 druhý, resp. třetí absolutně.

Milanu Kneifelovi, jenž si Příbram otestoval za volantem renaultu v minulém ročníku, ani případné vítězství nad svým konkurentem na změnu v celkovém hodnocení nemusí stačit. Navíc zlínský jezdec bude postrádat svého stabilního spolujezdce Jaroslava Blažka, jenž ve stejném termínu míří pracovně na americký kontinent.

„Domluvil jsem se na spolupráci s Tomášem Plachým. Společně jsme absolvovali dva závody v roce 2006 ještě s kitovou felicií a v obou jsme skončili na stupních vítězů ve třídě. Věřím, že v tomto trendu budeme v okolí Příbrami pokračovat,“ popisuje Milan Kneifel.

Až nelichotivé startovní číslo 34 obdržel od pořadatelů Rally Příbram další Moravák Lubomír Minařík, kterého v posledních závodech trápila technika, a tak má na svém kontě bodový zisk pouze z úvodního závodu ve Valašském Meziříčí. Na 'místo činu' se vrátí Clio R3 Romana Štefana. V loňském ročníku příbramské soutěže s ním havaroval jeho syn David, Roman se spolujezdkyní Klárou Šillerovou určitě pomýšlejí na poklidnější průběh závodu. V jejich případě je stále ve hře možnost zisku třetího místa v pohárové klasifikaci na úkor Jiřího Trojana. Navíc se do jejich společnosti značným bodovým ziskem na Barumce zamíchal i Michal Kravec.

„Clio R3 je dobrým nářadím a je s ním opravdu krásné svezení. Je to závodní auto se vším všudy. Ovšem renaulta stále poznávám, letos jsem ani neodjel mnoho závodů. Proto naše ambice zatím stojí trochu v ústraní a preferujeme bezpečný dojezd před pár vteřinami získanými za cenu rizika. Co se týká Clio R3 Trophy, mám jen slova chvály. Zdeněk Pekárek organizuje pohár velmi dobře a osobně jsem se nesetkal s žádným problémem. Panuje v něm pohodová atmosféra. Užívám si to,“ komentuje průběh sezony Michal Kravec.

„Jsem neskutečné rád, že se podařilo, po loňských problémech bývalého pořadatele, příbramskou rally zachránit. Beru ji tak trochu jako domácí závod, protože jsme se na ni v minulosti spolupodíleli a vytvořil jsem si k ní určitý vztah. V ROPRO Clio R3 Czech Trophy ještě není nic rozhodnuto. O první místo svedou boj dvě posádky a o třetí dokonce tři, takže závod slibuje určitě zajímavou podívanou. A nejen v rámci poháru, ale i v nabité třídě 5. Před startem závěrečného podniku ROPRO Clio R3 Czech Trophy chci popřát všem posádkám, tedy nejen těm startujícím v poháru, hlavně šťastné projetí cílovou rampou,“ říká promotér ROPRO Clio R3 Czech Trophy Zdeněk Pekárek.

Enteria Rally Příbram se uskuteční ve dnech sobota – neděle. Slavnostní start je ovšem naplánován už na pátek 5. října 2012 v 17:30 hodin na náměstí T.G.M. v Příbrami. V dalším průběhu čeká na posádky 14 rychlostních zkoušek o celkové délce 165,22 km, celkem měří trať Rally Příbram více než pět set kilometrů.

Stav ROPRO Clio R3 Czech Trophy (6/7):

1. Peták 100,5, 2. Kneifel 87, 3. J. Trojan 52, 4. Brynda 50, 5. Kravec 43, 6. R. Štefan 38, 7. Minařík 20

Informace k ROPRO Clio R3 Czech Trophy najdete na internetových stránkách www.clior3cup.cz.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist