www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - AZ Pneu Rally Jeseníky (MČR-S)

CERS performance a vzrušující závěr sezony

5. října 2012 • 08:00

Pomalu, ale jistě se blíží konec sezony a s ním i doba, kdy se budou počítat konečné body a rozdávat poháry za celkové umístění. Týmu CERS Performance se to bude týkat jak v seriálu MMČR, tak v rallysprintech. Zejména v „malých“ soutěžích se malé stáji ze Zlína letos dařilo nevídaně – Ondřej Bisaha s Davidem Zacharem v průběhu léta vyhráli tři sprinty v řadě a na tuto úspěšnou šňůru navázali i v promoklých Jeseníkách.

Jesenická soutěž s centrem ve Šternberku byla prvním podnikem od srpnové barumky a protože se jela téměř přesně o podzimní rovnodennosti, měl tým relativně hodně času na přípravu. I tentokrát nastoupil se dvěma identickými vozy Honda Civic VTi třídy 9 – do prvního usedli Ondřej s Davidem, do druhého pak Martinové Tomečka a Trlifaj, pro které to byl druhý společný start.

Ondřej Bisaha - David Zachar, Honda Civic VTi - Rally Jeseníky 2012 (foto: Michel Riechert)Martin Tomečka - Martin Trlifaj, Honda Civic VTi - Rally Jeseníky 2012 (foto: Michel Riechert)

Samotná rally jasně připomněla, jaké se blíží roční období. Podzimní teploty a nekonečné dešťové přeháňky sice většinu účastníků nenadchly, nikterak jim ale nesebraly z chuti bojovat s časem a ostatními soupeři. Pořadatelé nachystali čtyři rychlostní zkoušky, které se opakovaly ve dvou identických sekcích. Pro vývoj pořadí ve třídě 9 byl v obou průjezdech stěžejní první úsek. Tam totiž hned zkraje soutěže Ondrovi s Davidem odskočili hlavní soupeři o deset sekund a tento odstup zůstával zachován až do servisní přestávky.

Po ní však posádka CERS performance zaútočila a na RZ 5 stáhla vedoucí dvojici na rozdíl pouhých tří sekund. Definitivní rozřešení přišlo hned v následujícím testu, kde dosavadní lídři třídy havarovali. Ondřejovi s Davidem se tak otevřela cesta ke čtvrtému spritovému vítězství v řadě a i díky nejrychlejším časů v půlce všech RZ si tuto možnost nenechali vzít. Konečný výsledek zároveň znamená, že se tým CERS performance dostal do hry o titul ve třídě 9, o němž se rozhodne na závěrečném sprintu ve Vsetíně. Jesenický cíl také spatřili Martinové Tomečka a Trlifaj, kteří po stabilním výkonu dojeli na pátém místě ve třídě 9 a o dvě příčky tak vylepšili své umístění z Krkonoš.

Tým CERS performance nyní čeká závěrečný podnik seriálu MMČR. Ve třídě 9 už je mistr jasný, nicméně o zbylých pódiových umístěních se ještě musí rozhodnout. Bude to hodně pikantní souboj, protože po čtyřiceti bodech mají jak Ondřej Bisaha, tak další týmový jezdec Zbyněk Baller, který se do šampionátu vrací poprvé od letních Hustopečí. Vzhledem k absenci dalších adeptů na konečnou „bednu“ je tedy ve vzduchu reálná možnost, že CERS performance nakonec urve stříbro i bronz – ale kdo na Příbramsku vykutá jaký kov, to se uvidí až v neděli odpoledne.

CERS performance media
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
05.10.2012 08:34
hoppy
Ano, dařilo se opravdu "nevídaně"- obzvlášť když některým posádkám na Jeseníkách v dešti rostly podél trati tzv.gumovníky zalévané žlutou civilní Hondou...
toplist