www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Enteria Rally Příbram (MMČR)

Černý – Kohout kokrhá na domácím dvorku

5. října 2012 • 10:00

Novorozeňata, která se v Příbrami a okolí narodí, dostávají do kolíbky buď hornický kahan, nebo volant a závodnickou kuklu. Honza Černý před více než dvaceti lety v příbramské kolíbce našel právě ten závodnický volant, a proto dnes můžeme psát tiskovou zprávu o tom, jak se usilovně připravuje na start ve své oblíbené a domácí soutěži.

Jan Černý - Pavel Kohout (Citroën DS3 R3T) - Rajd Polski 2012

Rodinná firma Auto Černý, kde Honza Černý pracuje, sídlí jen nedaleko centra Rally Příbram, které se nachází spolu se servisní zónou na letišti ve Dlouhé Lhotě u Příbramě. Honza Černý před mnoha lety právě na ploše letiště získával své první řidičské dovednosti. Do 34. ročníku Enteria Rally Příbram odstartuje posádka Jan Černý – Pavel Kohout s Citroënem DS3 R3T, s nímž letos získali titul mistrů Evropy v rally kategorie 2WD, titul mistrů České republiky MMČR v kategorii dvoukolek, zvítězili ve třídě 5 a v neposlední řadě se stali celkovými vítězi Citroën Racing Trophy. „Startovat doma v Příbrami je skvělý pocit. Na tuhle soutěž jsem se chodil dívat už jako malý kluk a obdivoval jsem slavné soutěžní jezdce z Příbramska, kteří tady závodili i včetně mého táty. Teď pojedeme s Pavlem v Příbrami už s jistými tituly mistrů Evropy i České republiky a budeme si chtít domácí soutěž pořádně užít. Věřím, že přijde hodně našich fanoušků a kamarádů, kteří nám u tratí rychlostních zkoušek pořádně zafandí. Samozřejmě z bezpečných diváckých míst kolem trati. Celkově se mi tratě Rally Příbram moc líbí, a není to jen tím, že jsem tady doma. Je to pěkný mix rychlých, ale i hodně technických úseků a asi nejvíc se těším na rychlostní zkoušku Vystrkov kolem Orlické přehrady, která patří k tomu nejlepšímu, co se u nás v Čechách jezdí,“ říká nadšený Honza Černý, který se společně s Pavlem Kohoutem v těchto chvílích pečlivě seznamuje s tratí soutěže.

V černém soutěžním Citroënu DS3 R3T ale nesedí jen jezdec. „I presto, že je pro nás Příbram domácí soutěží, tak se přípravě věnujeme stejně poctivě, jako na kterékoliv jiné rally. Jedeme jen dva průjezdy při seznamovacích jízdách po vzoru zahraničních soutěží. V současné době mě trochu trápí nachlazení a ztrácím hlas, tak uvidíme, jak to bude při samotné rally. V záloze mám ale připravenou dokonale secvičenou pantomimu, takže Honza by absencí mého hlasového projevu nemusel při soutěži příliš trpět,“ směje se Pavel Kohout.

Poprvé zaburácí Citroën DS3 R3T týmu Černý Racing na 34. Rally Příbram v pátek odpoledne na shakedownu, kde se Honza Černý zase bude chtít vrátit k návykům z asfaltových rychlostních zkoušek, protože poslední kilometry s tímto závodním speciálem absolvoval na polské šotolině, ke které se tým ještě vrací ve video sestřizích, včetně onboardů, které najdete na stránkách www.cernyracing.com. 34. Enteria Rally Příbram odstartuje slavnostním představením posádek v centru Příbrami v pátek 5. října 2012 v podvečer a do prvních rychlostních zkoušek vyrazí soutěžní jezdci v sobotu. Budou pak pokračovat i ve druhé etapě v neděli, kdy diváci přivítají na cílové rampě úspěšné posádky, které dokončí poslední soutěž Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rally ročníku 2012.

Černý Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist