www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Enteria Rally Příbram (MMČR)

BRs Racing v cíli Příbrami

11. října 2012 • 14:00

Enteria Rally Příbram 2012 byla velkou vzpruhou pro posádku BRs racingu ve složení Michal Srb – Ondřej Koubek, startující na voze Citroen C2R2. Znamenala totiž pozitivní tečku za ne úplně pozitivní sezónou, která se nesla ve znamení problémů ať už technického, tak i finančního rázu. Nejen, že posádka po delším čekání přejela s vozem cílovou rampu, ale v silné konkurenci se jim povedlo dosáhnout i kvalitního výsledku.

Michal Srb - Ondřej Koubek - Enteria Rally Příbram 2012

Tým se na závěr sezóny rozhodl zainventovat do nového obutí a výsledek se dostavil ihned, když se Michalovi s Ondrou podařilo držet krok s konkurencí, které jinak většinu sezóny nestačili a sobotní etapu zakončili na krásném 3. místě ve třídě 6.

Na nedělní etapu se však radikálně změnilo počasí a v prudkém dešti (který nepotěšil obzvláště naše krásné hostesky) se posádka vydala vstříc první sekci na starších pneumatikách v naději, že to bude stačit. Bohužel hned při první RZ se ukázalo, že vody je příliš mnoho a po dvojitém nedobrždění a couvání kluci museli zvolnit, což ve výsledku znamenalo velkou časovou ztrátu a propad za skvěle jedoucího Martina Búše na 4. místo.

Na druhou sekci tým znovu zainvestoval do nových pneumatik a oproti prvním průjezdům byl znát velký rozdíl. Zejména díky vítězství ve třídě a 9. času celkově na 13 RZ se podařilo udržet 4. místo, ale ztráta na Búše byla příliš velká a nepodařilo se jí dohnat.

Přesto však v cíli panovala spokojenost. Michal Srb se na uplynulou soutěž dívá takto: „Rally Příbram byla poslední podnik MMČR 2012 a my jsme chtěli zabojovat o 4. místo v hodnocení třídy 6 proti Martinu Búšovi. Poprvé ve své kariéře jsme jeli na nových pneu a podle toho už i vypadaly časy, opravdu to bylo velmi znát. První etapa byla velmi rychlá, konkurence ani na vteřinu nezpomalila a proto jsme byli šťastní, že jsme etapu zakončili na 3. místě.

Hned na první RZ 2. etapy nám po 2 chybách a 2 couváních uplavalo 3. místo ve třídě. 30 vteřin ztráty na Martina Búše, který jel skvěle jsme už nedokázali stáhnout ani díky 9. času absolutně, čehož si nesmírně cením. Podali jsem s Ondrou zatím svůj nejlepší výkon. Doufáme, že to půjde čím dál lépe.“

A pohled Ondry Koubka: „Letošní Příbram hodnotím jako nejpovedenější soutěž, které jsem se jako spolujezdec zúčastnil, ať už po stránce odvedeného výkonu, tak po stránce skvělých soubojů s našimi soupeři. Trošku mě mrzí to 3. místo, ale jsem rád, že jsme dojeli do cíle se skvělým dílčím výsledkem a hlavně ukázali, že dokážeme držet s konkurencí krok, k čemuž nám velmi dopomohlo nové pneu.“

BRs Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist