www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally Catalunya (SWRC+PWRC)

Na Rally Catalunya Weijs místo Al-Attiyaha

11. října 2012 • 15:00

Místo Nassera Al-Attiyaha, který ukončil spolupráci s týmem Citroën, se na Rally Catalunya - Costa Daurada představí v barvách Qatar World Rally Teamu talentovaný holandský jezdec Hans Weijs.

Hans Weijs

Katarský olympijský medailista chtěl pokračovat ve spolupráci s Citroënem, byl však přeplacen dalším arabským regionem Abu Dhabi, který se od příštího roku stane oficiálním partnerem francouzského týmu. Na základě toho se Al-Attiyah rozhodl ukončit s Citroënem spolupráci předčasně po letošní Rallye de France.

Zatímco Al-Attiyah usedne již na Rally Jordan do Fordu Fiesta S2000, bylo potřeba vyřešit náhradníka, který by místo něj splnil povinnosti startu na Rally Catalunya - Costa Daurada. Volba padla na holandského jezdce Hanse Weijse jr., jehož kariéra se po zisku vicemistrovského titulu v JWRC v roce 2010 trochu zastavila. Letošní ročník pak strávil v barvách Volkswagenu pouze v Jihoafrické republice.

„Je to pro mě neskutečná šance a doufám, že ji dokážu využít. S Nasserem se známe již delší dobu, na Rallye Deutschland jsem mu dělal špiona. Už tam jsme se bavili o možnosti mého startu s Citroënem DS3 WRC a jsem rád, že se to podaří,“ řekl Hans Weijs jr., který však s vozy WRC nemá příliš mnoho zkušeností, startoval jen sporadicky se staršími modely od Subaru a Fordu. „Jsem rád, že můžu dát možnost talentům porovnat se s nejlepšími jezdci na světě. Jsem si jistý, že Hans bude dobře reprezentovat barvy Kataru,“ dodal Nasser Al-Attiyah.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
11.10.2012 15:41
Pluto - moderátor
Opraveno. Včera jsme z Abdulazem řešili problémy v Libanonu a nějak se mi to spletlo dohromady :o)
11.10.2012 15:30
Mirekfric
Jen detail - v Libanonu se už jelo. Nasser s Fiestou pojede zítra v Jordánsku ;-)
toplist