www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally Catalunya (SWRC+PWRC)

Paulo Nobre si dá od rally pauzu

foto

7. prosince 2012 • 09:00

Brazilský právník a automobilový závodník Paulo Nobre s největší pravděpodobností nebude pokračovat v mistrovství světa v automobilových soutěžích, kde se nepravidelně objevoval již od roku 2006.

žádný příspěvek celý článek »

Prodrive by rád spolupracoval s Nikarou

foto

20. listopadu 2012 • 08:00

Finský mladík Jarkko Nikara se v letošní sezóně vrátil na mezinárodní scénu. Úspěšný rok završil solidním výkonem na nedávné Rally Catalunya, kde startoval poprvé s vozem Mini John Cooper Works WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Catalunya od André Lavadinha

foto

19. listopadu 2012 • 08:00

Ještě jednou se vrátíme k závěrečnému dílu letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, kterým byla netradičně Rally Catalunya - Costa Daurada. Na smíšený povrch do Španělska se vydal i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho a vy si dnes můžete prohlédnout jeho snímky.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Catalunya od Dalibora Benycha

foto

16. listopadu 2012 • 07:00

O uplynulém víkendu se uskutečnil závěrečný díl letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, kterým byla netradičně Rally Catalunya - Costa Daurada. Do Španělska se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Dalibor Benych a vy si dnes můžete prohlédnout jeho snímky z této soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

Ford ve světovém rallye šampionátu: Zajímavá fakta

foto

16. listopadu 2012 • 05:00

Automobilka Ford po letošní sezóně oficiálně opouští seriál mistrovství světa, vozy Fiesta WRC však budou prostřednictvím M-Sportu pokračovat dál. Jistě však stojí za připomenutí několik zajímavých informací o historii sportovního programu Fordu.

žádný příspěvek celý článek »

Umístěním na stupních vítězů ve Španělsku si Latvala zajistil třetí místo v šampionátu

foto

16. listopadu 2012 • 03:00

Posádka Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila z týmu Ford dnes v Rally de España skončila na druhém místě a zajistila si tak třetí místo v letošním ročníku mistrovství světa FIA v automobilových soutěžích. Finská dvojice měla v cíli třináctého (a posledního kola) letošního šampionátu odstup na vítěze pouhých sedm sekund.

žádný příspěvek celý článek »

Melichárekovci dokončili Rally Catalunya na štvrtom mieste v triede

foto

16. listopadu 2012 • 01:00

Posádka slovenského Dmack Melico Racing Teamu, Jaroslav Melichárek – Erik Melichárek, dokončila záverečné podujatie tohtoročného svetového šampionátu v rally, ktorým bola 48.Rally RACC Catalunya – Costa Daurada s centrom v španielskom letovisku Salou. Na súťaži sa predstavili na vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX, pripravovaného českým Semerád Rally Teamom.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb, Elena a Citroën - vítězné loučení se sezonou

foto

12. listopadu 2012 • 14:00

Sébastien Loeb, Daniel Elena a Citroën Total World Rally Team zakončili sezonu stejně, jako ji začali: na nejvyšším stupínku vítězů! Statistikové si po Rally Španělsko zaznamenali: 76. vítězství v kariéře francouzsko-monacké posádky a dokonce 80. triumf Citroënu v seriálu mistrovství světa WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop v cíli Rally Catalunya a své první WRC sezony

foto

12. listopadu 2012 • 08:35

Pilot Czech Ford National Teamu Martin Prokop s narychlo povolaným spolujezdcem Michalem Ernstem dokončili poslední závod světového šampionátu, jímž byla 48. Rally RACC Catalunya - Costa Daurada. Té se zúčastnili, stejně jako na jaře v Argentině, v barvách anglicko-čínského výrobce pneumatik Dmack.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb vyhrál Rally Catalunya

foto

11. listopadu 2012 • 14:00

Devítinásobný mistr světa v rallye Sébastien Loeb vyhrál závěrečný závod sezony. Španělskou rallye ovládl francouzský jezdec továrního týmu Citroën už poosmé, v tomto ročníku si připsal devátý triumf a v kariéře to bylo jeho 76. prvenství.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rally Catalunya - Costa Daurada ON LINE

foto

9. listopadu 2012 • 20:00

Závěrečným dílem letošního ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích i přidružených seriálu SWRC a PWRC je netradičně španělská Rally Catalunya - Costa Daurada. Jak se bude dařit posádkám na smíšeném povrchu můžete sledovat společně se serverem AutoSport.CZ ON LINE.

žádný příspěvek celý článek »

Andreas Mikkelsen s Mikko Markkulou ve Španělsku nepojede

foto

9. listopadu 2012 • 08:00

Velkým překvapením pro všechny fanoušky bylo oznámení o ukončení spolupráce mezi Andreasem Mikkelsenem a jeho spolujezdcem Olou Floenem, kterého by měl nahradit Mikko Markkula. Jak se zdá, těch překvapených bylo více, než by bylo zdrávo...

příspěvků: 3 celý článek »

Kvalifikační zkoušku na Rally Catalunya vyhrál Sébastien Loeb

foto

8. listopadu 2012 • 12:35

Kvalifikační zkoušku ná závěrečný díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, španělskou Rally Catalunya, dnes vyhrál Sébastien Loeb s Citroënem DS3 WRC. Na stupně vítězů jej doprovodili Jevgenij Novikov a Mikko Hirvonen.

příspěvků: 2 celý článek »

Poslední zamávání ve Španělsku

foto

5. listopadu 2012 • 15:00

Finálové kolo mistrovství světa WRC ve Španělsku bude svědkem posledního vystoupení v kompletním programu posádky Sébastien Loeb a Daniel Elena. Pro Citroën Total World Rally Team to bude konec jedné velké éry, do které spadá hned devět titulů mistrů světa, které nastřádala bez přerušení v řadě tato francouzsko-monacká posádka.

žádný příspěvek celý článek »

Czech Ford National Team před katalánskou rally v pozměněné sestavě

foto

5. listopadu 2012 • 03:00

Poslední závod letošní sezony MS v rally se odehraje koncem tohoto týdne na šotolinovo – asfaltových tratích jako 48. Rally RACC Catalunya - Costa Daurada 2012. Ve složení posádky Czech Ford National Teamu dochází v tomto závodě k neplánované operativní změně na místě spolujezdce, když se Zdeněk Hrůza, letos tradiční kolega Martina Prokopa, z rodinných důvodů nebude moci soutěže zúčastnit v plném rozsahu a přijde o seznamovací jízdy.

žádný příspěvek celý článek »

toplist