www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 3. května 2024, Svátek má Alexej, zítra Květoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 12 - RallyLegend

ČK motorsport již počtvrté na Rallylegend v San Marinu

11. října 2012 • 22:00

Celý tým ČK motorsport se bude snažit při své čtvrté účasti na soutěži Rallylegend, která se tradičně pojede v malém státu San Marino navázat na prvenství, které vybojovali Jiří Trojan s Karlem Machem se Škodou 130 RS v roce 2010.

RallyLegend 2010

Premiérová účast týmu ČK motorsport se datuje již od roku 2008. Tehdy se Jiří Trojan s Karlem Machem vydali do San Marina se Škodou 130 RS. Vůz byl vyveden v továrních barvách automobilky Škoda, která se takto zúčastnila Rallye Monte Carlo v roce 1977. Přes nemalé problémy s palivovou soustavou se naší posádce podařilo úspěšně dojet do cíle. Šestý ročník „rallylegend“ se tak nesl ve znamení úspěchu nováčků z České republiky.

Rok se s rokem sešel a ani na dalším, tentokrát již sedmém ročníku stále populárnější Rallylegend v San Marinu nechyběla naše posádka. San Marino je druhý nejmenší evropský stát a leží v nitru Itálie nedaleko turistického centra Rimini. Jiří Trojan, známý ze startů v České republice, navigovaný Karlem Machem odstartovali opět se Škodou 130 RS. Tento ročník soutěže ale nebyl moc úspěšný, protože „eresa“ do cíle nedorazila. Hned pár metrů po startu úvodní rychlostní zkoušky došlo k poruše palce v rozdělovači, který znamenal stop pro páteční etapu. Po opravě ve večerním servisu najezdil s autem Marcel Tuček téměř čtyřicet kilometrů po San Marinu a vše se jevilo být v pořádku. Jiří Trojan se tak postavil na start sobotní etapy. Bohužel opět po startu prvního měřeného úseku druhé etapy došlo k poruše rozdělovače, který znamenal definitivní konec účinkování v závodě.

V roce 2010 se ČK motorsport na Rallylegend představil potřetí. Opět osvědčená posádka ve složení Jiří Trojan a Karel Mach, opět Škoda 130 RS v továrních barvách Rallye Monte Carlo 1977. Přesně podle starého přísloví, které říká „do třetice všeho dobrého i zlého“ to byla pro ČK motorsport nejúspěšnější účast na Rallylegend v San Marinu. Jiří Trojan, navigovaný Karlem Machem dovezl i přes páteční technické problémy, které vygradovaly výměnou převodovky jejich Škody 130 RS, na vedoucí příčce v hodnocení třídy RS1 do 1300 ccm. V celkovém hodnocení to pro ně znamenalo skvělé 49. místo.

Po roční pauze se ČK motorsport vrací do San Marina na jubilejní desátý ročník stále populárnější Rallylegend. Tým tak navazuje na své tři předchozí starty a věří opět v co nejlepší výsledek. Novinkou je start dvou vozů. Osvědčenou posádku ve složení Jiří Trojan a Karel Mach startující se Škodou 130 RS doplní nováčci na této soutěži. Radek Chrast navigovaný Zdeňkem Jobem pojedou s novějším modelem mladoboleslavské automobilky, konkrétně se Škodou 120 S. Celý tým je již na místě a posádky mají za sebou dnešní seznamovací jízdy.

Do San Marina dorazily i další české posádky, například Miroslav Janota s Lukášem Vyoralem, kteří odstartují s vozem Opel Kadet C-GT/E 16V. Letošní „legendy“ se ponesou ve znamení 25 let legendární Lancie Delty a 50 let od vítězství VW Brouk ve slavné East African Safari Rally. Velkým lákadlem bude premiérový start nového vozu VW Polo R WRC se španělskou posádkou Carlos Sainz a Luis Moya v roli předjezdců. Automobilka Volkswagen se s tímto vozem od příští sezóny zapojí do kolotoče Mistrovství světa v automobilových soutěžích.

Aktuální informace sledujte na http://www.ckmotorsport.cz

Dalibor Benych
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist