www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally Catalunya (SWRC+PWRC)

Jarkko Nikara na Rally Catalunya s Mini

12. října 2012 • 12:45

Finský jezdec Jarkko Nikara se stává dalším námezdním žoldákem, který letos usedne do ex-továrního Mini John Cooper Works WRC. Stane se tak na závěrečném podniku mistrovství světa, Rally Catalunya - Costa Daurada.

Jarkko Nikara

Šestadvacetiletý seveřan se dostal do povědomí soutěžácké veřejnosti svým úspěchem v Pirelli Star Drivers, pak se však stáhl jen do národních šampionátů a na mezinárodní scénu se vrátil až letos, kdy kromě domácí Finské rally startoval za Subaru v seriálu Intercontinental Rally Challenge.

Pro Rally Catalunya se mu naskytla možnost splnit si jeden ze snů - představit se na soutěži mistrovství světa s vozem WRC. Přestože ještě nejsou dořešené všechny otázky ohledně rozpočtu, zástpuci Prodrivu jeho start již oficiálně potvrdili.

„Prodrive je potěšen, že bude mít v týmu pro Rally Spain Jarkko Nikaru,“ řekl celkem stroze ředitel Prodrivu Richard Taylor a dodal: „Jarkko ukázal v posledních letech špičkovou výkonnost, kterou podrthl letošním vítězstvím mezi produkčními auty ve Finsku. Bude to jeho první start s Mini WRC, přesto očekáváme, že zajede několik dobrých časů.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist