www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Enteria Rally Příbram (MMČR)

Hudec zajel nejlepší výsledek, skočil nejdále a zve na párty

13. října 2012 • 08:00

Nejlepší výsledek v kariéře na závodě velkého mistráku si vyjel na Rally Příbram Martin Hudec. Pilot a zároveň šéf MH Racingu, který na závěr sezony spojil síly se Semerád Rally teamem, který mu od srpna připravuje auto, vybojoval společně s navigátorem Petrem Pickou na posledním podniku mistrovství České republiky v rally parádní šesté místo absolutně a třetí ve své třídě 3, což je jeho zatím nejlepší výsledek kariéry.

Martin Hudec - Petr Picka (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Enteria Rally Příbram 2012

V cíli posledního osmého podniku seriálu tak byl Martin Hudec oprávněně spokojený. „Z průběhu i výsledku v Příbrami jsem úplně nadšený. Auto jelo perfektně a my jsme se z toho snažili vytěžit maximum. Jsme rádi, že to vyšlo takhle a my máme jednak šesté místo absolutně a hlavně bednu ve třídě. To se mi podařilo vlastně poprvé v kariéře, takže maximální spokojenost,“ pochvaloval si Martin Hudec cenný výsledek z Příbrami. Podle něj bylo pozitivní, že všechno klapalo už od prvních kilometrů. „Důležité bylo, že jsme se drželi od začátku na dobrých časech, což nás uklidnilo. Po celou dobu jsme se snažili si držet svoje tempo, udržet se na třetím místě ve třídě a hlavně zbytečně nevypadnout. To se povedlo,“ oddechl si 32letý pilot.

Horkým chvilkám se však ani tentokrát posádka Hudec-Picka se svým Mitsubishi Lancer EVO IX nevyhnula. „Měli jsme jednu krizovečku, když jsme vyletěli z trati úplně na stejném místě jako Pavel Valoušek. Jen jsme měli to štěstí, že jsme nevyjeli z trati tak daleko a rychle jsme vycouvali zpátky a mohli pokračovat, ale celkem mi v ten moment zatrnulo,“ přiznal Hudec. Další atraktivní moment přišel na jednom z dlouhých skoků.

Martin Hudec - Petr Picka (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Enteria Rally Příbram 2012

„Trochu mě mrzí, že jsem auto v jednom momentu celkem zbytečně poškodil. Už před závodem jsem totiž říkal, že bych chtěl na jednom ze skoků doletět co nejdále a taky jsem se o to pokusil. Při dopadu jsem trochu poškodil přední motorovou část, což mi pak přišlo líto. Nicméně náplastí bylo, že mi pak hodně lidí nezávisle na sobě říkalo, že jsem skočil nejdále,“ smál se jezdec-skokan Hudec, jenž pak v cíli nezapomněl poslat díky všem pomocníkům a parťákům. „Určitě je potřeba poděkovat celému Semerád teamu, kluci opět odvedli výbornou práci. Stejně tak chci poděkovat Pepovi Semerádovi za to, jak se o nás na závodech stará a dodává nám klid,“ pravil třebíčský jezdec.

Po skončení velkého mistráku, který měl osm dílů, hodnotí šampionát Martin Hudec mírně rozpačitě. „Celkově bereme sezonu ve velkém mistráku tak nějak napůl. Jednak jsme samozřejmě rádi, že jsme v Příbrami byli poprvé ve dvoudenní soutěži na bedně, výborná byla také rakouská Jänner Rally. Na druhou stranu mě ale třeba hodně mrzí, že jsme nedojeli Valašku nebo Hustopeče. Ty body nám pak v závěru chyběly. Obecně ale převládá spíše spokojenost,“ bilancuje Martin Hudec, jenž skončil v konečném pořadí ve velkém mistráku na čtvrté pozici a absolutně jedenáctý.

„Před sezonou jsme si říkali, že by bylo super být do patnáctky absolutně, což se bohatě podařilo, takže koneckonců jsme vlastně spokojeni. Hlavně nám daly dvoudenní soutěži novou velkou porci zkušeností se závoděním, technikou a vším, co k rally patří. V tomhle ohledu to byl další posun dopředu a to je hlavní,“ chválí si Hudec.

Martin Hudec - Petr Picka (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Enteria Rally Příbram 2012

Posádku Hudec – Picka, stejně jako další posádku MH RACINGu Pešl – Pešek už čeká jen jeden mistrovský závod, a sice závěrečný díl sprintového šampionátu, který se uskuteční v neděli 21. října na Valašsku. „Chtěli bychom za MH Racing pozvat všechny fanoušky na poslední sprint sezony do Vsetína, který se jede v neděli 21. října. Ve stejný den večer pořádáme také velkou rozlučkovou after párty, která se uskuteční od 20 hodin v NOVA BARu na ulici Zd. Fibicha ve Valašském Meziříčí. Zváni jsou všichni naši fanoušci, soupeři i kamarádi z rally. Rozhodně přijďte, všichni se dobře pobavíme. U paní vedoucí jsme objednali všeho dostatek,“ pozývá všechny na zakončení sezony Martin Hudec.

Marek Havran
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist