www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Enteria Rally Příbram (MMČR)

Pavel Petr v Příbrami havaroval

17. října 2012 • 23:00

Za Marius Pedersen Team startoval Pavel Petr v MČR rally historiků Enteria Rally Příbram. Po úvodních čtyřech rychlostních zkouškách byla jaroměřská posádka ještě v první desítce absolutního pořadí. V páté rychlostní zkoušce zkušenou posádku překvapil strom, který zmařil naděje na nadějné umístění ve třídě.

Pavel Petr - Karel Effa (Škoda 130 LR) - Enteria Rally Příbram 2012

Posádka Petr a Effa vystartovala do sezóny 2012 s nově postaveným historikem Škoda 130 LR, se kterým vítězil John Haugland v závodech mistrovství světa v rally v 90. letech. Jedná se o tovární speciál a proto jeho provoz je velmi náročný. To se bohužel projevilo v letošní sezóně, kdy team Marius Pedersen musel třikrát provést generální repasi motoru, který ve třech letošních soutěžích zkolaboval. Dobrou zprávou pro team je, že motor v Příbrami fungoval skvěle a drobné oděrky na karoserii nejsou překážkou pro příští sezónu.

Rozhodující boj o třetí místo v MČR ve sprintrally čeká dvě teamové Hondy Civic TypeR o tomto víkendu ve Vsetíně. Už nyní však víme, že třetí a čtvrtá příčka ve třídě 5 (upravené speciály do 2000 cm3) v celkovém pořadí “českého mistráku“ patří teamu Marius Pedersen.

Karel Pohner
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist