www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 12 - Rally Catalunya (SWRC+PWRC)

Sébastien Loeb vyhrál Rally Catalunya

11. listopadu 2012 • 14:00

Devítinásobný mistr světa v rallye Sébastien Loeb vyhrál závěrečný závod sezony. Španělskou rallye ovládl francouzský jezdec továrního týmu Citroën už poosmé, v tomto ročníku si připsal devátý triumf a v kariéře to bylo jeho 76. prvenství.

Sébastien Loeb - Daniel Elena (Citroën DS3 WRC) - Rally Catalunya 2012

Po osmnácti rychlostních zkouškách zvítězil Loeb s náskokem sedmi sekund před finským soupeřem z Fordu Jarim-Mattim Latvalou, který se tím vrátil na konečné třetí místo v MS před Madse Östberga z Norska.

Minutu a tři čtvrtě ztratil na vítězného týmového kolegu třetí Mikko Hirvonen, vicemistr světa z Finska. Östberg, který po pátku bezpečně vedl, ale po sobotní jezdecké chybě a „výletu“ mimo trať se propadl, skončil čtvrtý. Český jezdec Martin Prokop závodil o víkendu s penalizací kvůli nedokončené páteční první etapě a obsadil třinácté místo. V mistrovství světa zůstal devátý.

Loeb, který v příští sezoně nastoupí jen do vybraných rallye, zahajoval závěrečný den s bezmála půlminutovým náskokem. Jel na jistotu a Latvala se k němu přiblížil, ale osmatřicetiletý Francouz nedopřál Fordu vítěznou rozlučku s mistrovstvím světa.

ČTK
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist