www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 12 - Setkání mistrů

XI. Global Assistance Setkání mistrů - již za pár hodin

16. listopadu 2012 • 19:15

Servisní areál Global Assistance Racing Arény se v těchto hodinách už pomalu zaplňuje trucky a servisním zázemí týmů třech motoristických disciplín. Mistři volantu z rallycrossu, automobilových soutěží rally a z autocrossu se totiž sejdou o nadcházejícím víkendu, v sobotu 17. a v neděli 18. listopadu v Sosnové u České Lípy při XI. Global Assistance Setkání mistrů.

Setkání mistrů 2011

Je třeba zdůraznit, že trať Global Assistance Racing Arény je uzavřený rallycrossový okruh, kde jsou například pořádány závody mistrovství Evropy. Diváci mohou dění na trati sledovat z bezpečí množství tribun. Zde lze zvolit od krytých tribun na sezení až po množství míst na vyvýšených tribunách na stání. Riziko zranění přihlížejících diváků je tedy naprosto minimalizováno. To stejné ale platí i pro účastníky XI. Global Assistance setkání mistrů, kteří se pohybují na speciálně upravené trati, kde je většina pevných překážek zabezpečena a riziko vážné havárie nebo úrazu je velmi malé. Výrazně omezen bude i pohyb akreditovaných novinářů v prostoru autodromu. Zajistit maximální bezpečnost všem účastníkům XI. Global Assistance Setkání mistrů je nejdůležitější úkol organizačního sboru této akce.

Na co se mohou přihlížející diváci těšit? V Sosnové o víkendu uvidíme velmi pestrou směsici tří disciplín motorsportu. Mezi ta největší lákadla na trati XI. Global Assistance Setkání mistrů patří v rallycrossu účast Marca Bassenga, německého jezdce, který v loňském roce v Sosnové absolutně zvítězil a letos se může těšit z titulu mistra světa FIA GT. V rallycrossu jistě láká i premiéra vozu Volkswagen Polo, který přiveze Švéd Anton Marklund. V kategorii rally zmíníme zahraniční hvězdy jako je Craig Breen, čerstvý mistr světa kategorie SWRC, který dnes odpoledne dorazil do Prahy, ale také třeba Švéd Patrik Flodin. Ten už se připravuje v Sosnové. Servisní zázemí už rozbalil i tým Martina Prokopa s Fordem Fiesta WRC a sedačku v BMW M3 už má nastavenou Václav Pech jun. a připravena jsou i další historická soutěžní vozidla, jako je Ford Sierra Jiřího Navrátila, BMW M3 Zdeňka Tichého, ale také nádherné Audi Sport Quattro dosud nepředstaveného Petra Žáčka. Nechybí množství produkčních vozů a speciálů WRC s nimiž odstartují Jaromír Tomaštík, Silvestr Mikuláštík, Jan Černý a Tomáš Ondrej.

Více informací, včetně cen vstupenek najdete na www.autodrom.cz Program XI. Global Assistance Setkání mistrů začíná už zítra, tedy v sobotu 17. listopadu od 9:00. Na pořadu úvodního dne jsou volné tréninky až do 16:30. Hlavní závod se uskuteční v neděli 18. listopadu od 9:00, kdy se začíná tréninkovými jízdami a rozjížďkami ve skupinách, kde se bojuje o postup do finále vyřazovacím způsobem. Mezi 13:00 až 14:00 se uskuteční společná autogramiáda účastníků a dojde také k uzavření Akce Sluníčko na jejímž konci budou vybrané finanční prostředky pro rodinu spolujezdce Bohuslava Ceplechy.

Pořadatelé XI. Global Assistance Setkání mistrů vás zvou do Sosnové u české Lípy.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist