www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 13 - Galaxy GRS Rally Lužické Hory (MČR-S)

Jaký bude šestnáctý ročník Rally Lužické hory?

3. prosince 2012 • 15:45

V čase značně rozjitřené atmosféry po tragických haváriích v letošní sezóně se dotvářela podoba šestnáctého ročníku Rally Lužické hory. Předběžný termín je stanoven na 26. – 27. dubna 2013.

Matthias Kahle - Christian Doerr (Škoda Octavia WRC) - Thermica Rally Lužické Hory 2012

„Rally Lužické hory budou součástí Mistrovství ČR ve sprintrally,Lausitz Cupu a Deutsche Rally Serie. Posádky startující v DRS se pochvalně vyjadřovaly zejména k náročným rychlostním zkouškám,“ přidává základní informace ředitel soutěže Jan Krečman. „Je jasné, že do rozpracované koncepce budeme muset zapracovat nová nařízení Svazu rally, která budou známa na začátku prosince. Přesto je už jisté, že se ani jedna rychlostní zkouška nepojede ve stejné podobě. Podstatně změněná erzeta se pojede nedaleko Hrádku nad Nisou, jedna z rychlostních zkoušek se pojede v obráceném směru.“

Asi by bylo nošení dříví do lesa zmínit se, že první schůzka organizačního výboru Rally Lužické hory 2013, která proběhla koncem listopadu, se nesla v duchu nápadů a připomínek, na další zvýšení bezpečnosti všech zainteresovaných stran. To si organizační výbor jednoznačně klade jako svoji prioritu.

Ředitel soutěže Jan Krečman je v kontaktu se starosty obcí, jimiž bude trať rally v příštím roce procházet, a bude s nimi konzultovat změny, které vzejdou z rozhodnutí Svazu rally. I když v době vzniku této tiskové zprávy nebyla známa podoba Mistrovství České republiky ve sprintrally 2013, je předpoklad, že Rally Lužické hory tento šampionát zahájí. Na trať s osmi rychlostními zkouškami odstartuje první posádka z hrádeckého náměstí v sobotu 27. dubna v devět hodin ráno, v cíli bude očekávána vítězná dvojice okolo sedmnácté hodiny. Na stránkách www.rallyluzickehory.cz se postupně dozvíte veškeré novinky, včetně pravidelných bezpečnostních pokynů pro diváky, novináře i další účastníky.

Na závěr ještě připomeňme oficiální výsledky letošního již šestého ročníku Lužického poháru – Lausitz Pokalu, kde poprvé zvítězila v absolutním pořadí polská posádka.

Celkové pořadí:

1. Typa – Gospodarczyk – Mitsubishi Lancer Evo 9

2. Ryznar – Kohut – Opel Kadett Gsi

3. Tošovský – Kouřil – Mistubishi Lancer Evo 9

(Celkově bodovalo do absolutního pořadí 32 posádek)

T1: Römer – Klemke – Trabant 601

T2: Křišťan – Kraucher – Škoda 110 LR

T3: Typa – Gospodarczyk – Mitsubishi Lancer Evo 9

T4: Ryznar – Kohut – Opel Kadett Gsi

T5: Tošovský – Kouřil – Mistubishi Lancer Evo 9

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist