www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Int. Jänner Rallye

Do mistrovství Evropy také Christian Riedemann

3. prosince 2012 • 16:20

Nejen úřadující německý šampion Mark Wallenwein, ale také druhý v celkovém pořadí Christian Riedemann plánuje pro nadcházející sezónu starty v inovovaném seriálu mistrovství Evropy.

Christian Riedemann - Frank Blondeel (Citroën DS3 R3T) - Geko Ypres Rally 2012Christian Riedemann - Rallye Deutschland 2011

Christian Riedemann patří k talentovaným německým mladíkům, po účasti ve WRC Academy dostal příležitost i v rámci 'testovacích soutěží' u VW Motorsport, v sezóně 2012 však zůstal pouze v německém šampionátu DRM za volantem Citroënu DS3 R3T, to si pak zpestřil vybranými starty v zahraničí.

Pro nadcházející sezónu však plánuje větší návrat na mezinárodní scénu. Za volantem Citroënu DS3 R3T by rád zaútočil na titul ve dvoukolkách v rámci seriálu mistrovství Evropy. „Společně s Citroënem Deutschland pracujeme na startech v šesti až osmi podnicích mistrovství Evropy a samozřejmě i na domácí Rallye Deutschland. Doufám, že se nám vše podaří do konce letošního roku dotáhnout do úspěšného konce. Určitě ale nebudeme startovat na prvním závodě v Rakousku, který je pro nás moc brzy,“ nastínil aktuální situaci Christian Riedemann, který se momentálně věnuje testům Citroënu DS3 R1.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
01.01.2013 19:56
Pluto - moderátor
Christian Riedemann nakonec Evropu nepojede, dává přednost Citroën Trophy při WRC3...
toplist