www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Int. Jänner Rallye

Mistrovství Evropy pojede také Hannes Danzinger

6. prosince 2012 • 23:30

Překvapivě dobrý výsledek na Rallye Sanremo 2012 nakopl Hannese Danzingera k úvahám o komplexnějším mezinárodním programu. Ten se podařilo dotáhnout do úspěšného konce a sympatického Rakušáka uvidíme v nadcházejícím ročníku mistrovství Evropy.

Hannes Danzinger - Kathrin Becker (Renault Clio R3) - Rallye Sanremo 2012

Jednatřicetiletý rodák ze St. Pöltenu má za sebou hodně bohatou kariéru. Po úspěšném závodění na motokárách vstoupil do rallysportu v roce 2000 za volantem Fordu Ka, ze kterého již záhy přesedl do Mitsubishi Lancer a v Rakousku hodně populárních turbodieselových Volkswagenů Golf Kit Car.

Právě turbodieselovým vozům zůstal hodně dlouhou dobu věrný a jeho kariéra se zastavila na úrovni rakouského šampionátu. Jak se zdá, přelomovým výsledkem je právě Rallye Sanremo, kde dokázal rakouský pilot v konkurenci domácích jezdců dojet 15. absolutně a pátý mezi dvoukolkami.

I v nadcházející sezóně by se měl představit s vozem s jedinou poháněnou nápravou. Obdobně jako na Rallye Sanremo, i v sezóně 2013 by měl startovat s Renaultem Clio R3, tentokráte však ze stáje Schlager Rally Sport, která již objížděla vybrané závody loňského IRC s jiným rakouským jezdcem Michaelem Koglerem.

Přesný program Hannese Danzingera není zatím jasný. Jistotou jsou starty na domácí Jänner Rallye a s největší pravděpodobností také na Rallye Sanremo, které si jednatřicetiletý jezdec vyzkoušel již vloni. Po nezařazení Rally Sibiu jsou další čtyři starty zahaleny tajemstvím, sám jezdec by nejraději startoval v Irsku, Chorvatsku, San Marinu a na Barum Czech Rally Zlín.

Změna nastává také na sedadle spolujezdce. Tou by se v nadcházející sezóně měla stát zkušená německá kopilotka Kathi Wüstenhagen, která po dlouhá léta navigovala Hermanna Gassnera jun.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist