www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 06 - Barum Rally Zlín

Na srpnovou Barum rally Zlín zatím trénují jen záchranáři

23. června 2006 • 22:35

O blížícím se vrcholu motoristické sezony na Zlínsku a české rallyové sezony vůbec - srpnové Barum rally - svědčí spousta akcí, které se pomalu rozbíhají.

Vedle činností, které probíhají každý rok a souvisí přímo s organizací samotného závodu, jako je vyřizování tisíců nejrůznějších povolení, upřesňovaní pořadatelského a materiálního zabezpečení, souvisel s tímto závodem také včerejší shon na záchranné službě.

Z inciativy samotných zlínských záchranářů, kteří mimo Barum rally asistují také u dalších závodů (loni např. i poměrně vzdálený Fulnek), proběhlo školení, během kterého se všichni seznámili s odlišnostmi civilního a závodního automobilu včetně ovládání, oblečení jezdců, organizaci závodů apd.

Svým rozsahem a náplní bylo toto školení v České republice ojedinělé. Po skutečně podrobném seznámení se závodním automobilem i všemi bezpečnostními prvky absolvovali záchranáři základy technické první pomoci, zdravotnickou část s kazuistikami z posledních let a praktická část na závěr vyvrcholila nácviky ošetření nejrůznějších zranění a situací přímo v přistaveném automobilu. To ochotně zapůjčila firma Anvel Racing s.r.o., zastoupená kolegou, řidičem záchranky, Vladimírem Barvíkem.

Školení se mimo záchranářů zúčastnili také členové HZS Zlínského kraje a všichni se na závěr shodli, že by bylo nejlépe, kdyby získané dovednosti nemuseli v praxi použít.

Martin Konečný
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist