www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Sweden

Jari Ketomaa pojede Švédsko a Lotyšsko s Fordem

8. ledna 2013 • 16:45

Finský jezdec se představí v barvách DMacku na světové soutěži ve Švédsku i v rámci mistrovství Evropy v Lotyšsku za volantem soutěžního speciálu Ford Fiesta ve verzích RS WRC respektive S2000.

Jari Ketomaa - Mika Stenberg (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Sweden 2012

Prioritou třiatřicetiletého rodáka z Mikkeli je úspěch na druhém podniku mistrovství světa, Rally Sweden. V rámci testu se však o týden dříve představí v Lotyšsku při Rally Liepaja-Ventspils, kde se jede druhý díl seriálu mistrovství Evropy.

„Na obou soutěžích jsou povolené pneumatiky s velkými hroty, proto bude Lotyšsko ideálním testem. Vloni jsme s nimi měli problémy, pro letošní rok jsme ale hodně pokročili na vývoji,“ řekl Ketomaa, který se na těchto závodech představí za volantem vozu britské stáje Autotek. Zatímco v Lotyšsku bude soutěžní speciál přestavěn na verzi S2000, ve Švédsku pojede jako plnohodnotné WRC.

Co se týče budoucnosti několikanásobného mistra Finska, ta je zatím zahalena tajemstvím. „Momentálně jsme domluveni jen na Lotyšsko a Švédsko. Na tyto soutěže se soustředíme, o budoucnosti se budeme bavit až později,“ naznačil plány Ketomaa.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist