www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Sweden

Do Švédska přihlášeno 20 vozů WRC

9. ledna 2013 • 01:00

Celkem 45 posádek se přihlásilo na druhý závod letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Z toho rovných dvacet z nich bude sedlat speciály kategorie WRC.

Petter Solberg - Chris Patterson (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Sweden 2012

Seznam přihlášených posádek bude zveřejněn až po potvrzení z FIA, zatím můžeme pouze spekulovat z dosud známých informací. Jedinou stoprocentní jistotou je Volkswagen Motorsport, který na start postaví dva exempláře Pola R WRC se Sébastienem Ogierem a Jari-Matti Latvalou.

Citroën určitě nasadí čtveřici posádek - Sébastiena Loeba, Mikko Hirvonena, Daniela Sorda a Khalida Al-Qassimiho. Velmi početnou sestavu pak představí M-Sport. Za volantem Fiesty RS WRC se představí Mads Ostberg, Evgeny Novikov, Thierry Neuville a Nasser Al-Attiyah, s privátními vozy pak budou startovat Juho Hänninen, Jari Ketomaa, Martin Prokop, Pontus Tidemand a Eyvind Brynildsen. Poslední značkou v rámci vozů WRC je Mini, u kterých jsou potvrzeni Michal Kościuszko a Jarkko Nikara.

Pořád nám tedy ve výčtu chybí čtyři jezdci s vozy WRC. Bude mezi nimi Patrik Sandell s Fordem Fiesta WRC? Henning Solberg s Mini John Cooper Works WRC? Michal Solowow s Fordem Fiesta WRC? Odpověď na tyto otázky se dozvíme již brzy.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
09.01.2013 23:58
Pluto - moderátor
Pole narostlo už na 47 posádek, přibyl Henning Solberg s Fiestou WRC.
toplist