www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 12. května 2024, Svátek má Pankrác, zítra Servác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rallye Monte Carlo

Luca Betti dává vale ME, pojede Monte

11. ledna 2013 • 09:00

Italský jezdec Luca Betti byl v posledních letech neoddělitelně spjatý se seriálem mistrovství Evropy. Postihla jej však ztráta motivace a tak hledá novou cestu, kterou by se mohl vydat.

Luca Betti

„V mistrovství Evropy jsem strávil pět sezón, v současnosti už pro mě nemá smysl tam pokračovat. Poté, co jsem byl v roce 2011 velice blízko titulu, tak jsem chtěl vloni zaútočit na nejvyšší příčku. Ale boj proti továrnímu týmu byl dopředu prohranou záležitostí, navíc mé výkony ovlivnily další faktory.

Ničeho nelituju, vždycky jsem bojoval proti svým soupeřům, vždy jsem chtěl vybojovat titul a udělal jsem pro to všechno. V této sezóně bude evropský šampionát vzhůru nohama, zařazeno bude několik nových závodů, přibudou noví jezdci i týmy. Každý jezdec potřebuje stimulaci, proto jsem se rozhodl říct rázné stop.

Hned poté přišla nabídka od belgické stáje Symtech Racing, abych za ne startoval na Rallye Monte Carlo v rámci WRC2 a po dlouhé a náročné diskuzi jsem se rozhodl tuto nabídku přijmout. Pojedu s obvyklým Peugeotem 207 S2000 týmu Delta Racing, spolujezdcem bude Francis Pezzoli. Mým cílem je dojet až do cíle na co nejvyšší pozici a užít si celou soutěž. Moje sportovní budoucnost je zatím zahalena jemným oparem a čeká na bod zvratu. Možná jím bude právě Rallye Monte Carlo,“ řekl Luca Betti.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist