www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Vodafone Rally de Portugal

Matthew Wilson se vrací do MS, pojede WRC2

11. ledna 2013 • 15:00

Syn šéfa týmu M-Sport Matthew Wilson se v sezóně 2013 vrátí na tratě mistrovství světa v automobilových soutěžích. Se speciálem Ford Fiesta R5 bude startovat v nově vypsaném seriálu WRC2.

Matthew Wilson - Neste Oil Rally Finland 2010

Matthew Wilson patřil v posledních letech k pravidelným, byť nevýrazným účastníkům mistrovství světa. V loňské sezóně se svezl pouze na zahajovacím podniku v Monte Carlu, už tam však bylo jasné, že dohoda se sponzorem Go Fast nedopadne dobře a tak bylo následné zlomení nohy jasným náznakem, že v roce 2012 už Wilsona na trati neuvidíme.

Ani s aktuální sezónou to nevypadalo moc dobře, nakonec opět zapracoval 'tatínek', když jej posadí do nově vytvořené Fiesty R5, kterou bude Matthew propagovat v rámci WRC2. „Bude to fantastický způsob propagace nového vozu a pro mě dobrá šance vyhrát celý šampionát,“ řekl Matthew Wilson.

Pětadvacetiletý jezdec se rozhovořil i o své nedávné minulosti: „Měl jsem špičkovou příležitost od Stobartu, od začátku totiž bylo jasné, že projekt byl plánován na čtyři až pět let a já se tak mohl postupně vyvíjet. Možná jsme to ale udělali ve špatný čas. Protože v době, kdy už jsme se dostávali blízko ke stupňům vítězů, tak byly v šampionátu jen dvě automobilky. Nikdy nevíte, co se stane, ale myslím si, že v pětadvaceti mám ještě spoustu času. Kris Meeke dostal své místo v továrním týmu Mini až ve dvaatřiceti.“

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist