www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 11. května 2024, Svátek má Svatava, zítra Pankrác

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rallye Monte Carlo

Yves Matton: Začíná nová éra WRC

14. ledna 2013 • 18:00

Již zítra odstartuje ve Valence shakedownem letošní ročník mistrovství světa v automobilových soutěžích. Vítězný tým posledních let vstupuje pod novým názvem Citroën Total Abú Dhabí World Rally Teamu a jeho šéf Yves Matton se rozpovídal o plánech pro nadcházející sezónu.

Na začátek sezony stále stejná otázka: Jak máte nastavené cíle pro sezonu 2013?

Yves Matton

„Stejně jako v minulých letech tak i letos hodláme vyhrát oba tituly v mistrovství světa - piloty a Pohár konstruktérů. Po devíti titulech světových šampionů v řadě pojedou Sébastien Loeb a Daniel Elena pouze čtyři podniky, což signalizuje pro celé WRC novou éru. Uděláme vše, co bude v našich silách, aby Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen mohli vyhrát a vystřídat je na postu mistrů světa. Právě oni skončili ve čtyřech z pěti posledních sezon na druhém místě šampionátu, tudíž můžeme s klidem prohlásit, že jsou připravení udělat poslední krůček. S tandemem Dani Sordo a Carlos del Barrio v týmu tam máme tři vyrovnané posádky, které jsou schopné bodovat v každé rally programu. A to by měl být klíč k zisku devátého titulu v Poháru konstruktérů."

Budete tedy hýbat s třemi posádkami od jedné rally k druhé? Nemáte obavy, že by se tým mohl rozložit?

„Náš tým byl vždycky sestaven tak, aby nikdo nebyl nenahraditelný. Jsme rádi, že se Sébem a Danielem můžeme počítat aspoň na několik startů. Bez ohledu na zisky bodů budeme moci tímto způsobem za jejich účasti je postupně nahradit. Mikko je schopný převzít roli jedničky týmu a Dani bude připravený se dostat do tempa po dvou soutěžích jako jeden ze započítávaných pilotů pro Mexiko.“

Mistrovství světa začíná bez dvojice Khalid Al Qassimi a Scott Martin, kteří svou WRC sezonu začnou ve Švédsku. Z jakého důvodu?

„Sestavovali jsme náš závodní rozvrh pro čtyři posádky s tím, že naše lidské a fyzické zdroje nejsou neomezené. Khalida čeká velice rušné období. Má za sebou několik testování v DS3 RRC a v testovacím programu bude pokračovat až do prvního startu v sezoně na Rally Středního východu, která je na programu v Kataru 25. a 26. ledna. MERC (Middle East Rally Championship) je pro Citroën Racing důležitou zastávkou a věříme, že soustředit se na tento podnik je pro něj velice důležitým cílem.“

Citroën Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist