www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Sweden

Oleksii Tamrazov plánuje velký program

15. ledna 2013 • 08:00

Oleksii Tamrazov byl v uplynulé sezóně součástí Dream Teamu Ukraine, i kvůli některým nesplněným závazkům od sponzorů sezóna vyšuměla do ztracena. O to bohatší program však ukrajinský jezdec plánuje na letošní rok.

Oleksii Tamrazov

Kalendář startů v sezóně 2013 obsahuje více než dvacet závodů zařazených do mistrovství světa či mistrovství Evropy, novinkou pak bude účast v okruhové sérii Ferrari Challenge v barvách Ferrari Teamu Ukraine.

Hlavní prioritou však zůstávají automobilové soutěže. V loňském roce usedal vedle Tamrazova velezkušený Nicola Arena, kvůli jiným závazkům však nemohl být na všech závodech. Proto se součástí AT Rally Teamu stává nový navigátor, velezkušený ukrajinský copilot Pavel Cherepin, který v minulé sezóně navigoval Oleksandra Saliuka.

Kompletní plán startů zatím nebyl zveřejněn. Jisté je, že premiéra dvojice Tamrazov-Cherepin se uskuteční již příští týden na Arctic Lapland Rally, kde se představí za volantem Fordu Fiesta S2000. Tato soutěž poslouží jako test pro Rally Sweden, kde naopak posádka usedne do Fordu Fiesta RS WRC. Vstup do mistrovství Evropy je pak plánován na Rally Islas Canarias v týmovém speciálu Mini John Cooper Works S2000.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist