www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

OS 06 - III. Rallye Prachatice (Pohár ČRR)

III. Rallye Prachatice již za čtrnáct dní

26. června 2006 • 11:50

Třetí ročník rallye Prachatice se opět uskuteční v krásném prostředí jižních Čech. Pořadatel připravil pro účastníky soutěže 135 km rychlostních zkoušek. Hlavní změnou je slavnostní start, který se letos odehraje na krásném historickém náměstí v centru Prachatic.

Rychlostní zkoušky doznaly také určitých změn. První test Vitějovice -Hracholusky zůstal zachován v loňské podobě, takže diváci nebudou ochuzeni o atraktivní místo u Obory, kde je již legendární skok. Následující zcela nová rychlostní zkouška pod názvem Běleč –Žernovice, která nahrazuje loňský test Vlachovo Březí - Chlumany Rozcestí nabídne divákům také několik zajímavých míst.

Mezi ty nejžádanější by mohl patřit další ze skoků, který vytvořilo křížení dvou silnic krátce po startu této vložky. Ten je umístěn za křižovatkou „U stopařky“ na bývalé cestě do Bělče. Toto divácké místo, kterých pořadatel připravil letos celkem jedenáct, je velmi dobře přístupné. Nachází se pouze několik metrů od hlavní silnice.

Tato rychlostní zkouška, jak ředitel soutěže a tvůrce tratí Karel Švec doufá, se bude líbit nejen divákům ale i jezdcům. Obsahuje totiž řadu zrádných úseků a často se tu mění povrch. Jezdci zde najdou to, co se při výběru tratí v posledních letech hledá jen těžko. Dva skoky, změna povrchu, úzké, rozbité cesty s řadou nerovností a nechybí ani šotolinový úsek, pak dlouhý a rychlý sjezd na srdce apod.. Tato nová RZ má téměř deset kilometrů a je se opravdu na co těšit.

Na třetí rychlostní zkoušce, která je také známa z předchozích ročníků nesoucí název Záblatí - Husinec je posunut start na odbočku na Hlásnou Lhotu. Další změna je nad Zábrdím u autobusové zastávky, kde byla pověstná „kosa“ směrem na Drslavice. Zde se bude letos pokračovat přímo do obce Lažiště. Důvodem této změny je poškozená vozovka v Drslavicích. Ale ani tímto opatřením tato RZ nijak neutrpěla na kráse ani délce, stále má skoro patnáct zajímavých kilometrů.

Detailní popis a rozbor všech diváckých míst spolu s dalšími informacemi bude pro soutěžící a diváky prachatické rallye připraven na stránkách www.rallyesport-pohar.cz. Jak je již v Prachaticích zvykem, bude celou soutěž provázet bohatý doprovodný program.

Press K4 PČRR
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist