www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Guanajuato México

Atkinson nahradí v Mexiku Al Qassimiho

6. února 2013 • 22:30

Podobně jako u Fordu ve Švédsku, i v Mexiku se uskuteční dopředu nepříliš očekávaná jezdecká výměna. Namísto pracovně zaneprázdněného Khalida Al Qassimiho usedne do soutěžního Citroënu DS3 WRC australský jezdec Chris Atkinson.

Chris Atkinson - Rallye de France 2012

„Jakmile se Khalid dozvěděl, že nebude moci startovat v Mexiku, rozhodl se poskytnout svůj vůz v barvách Abu Dhabi Citroën Total World Rally Teamu Chrisi Atkinsonovi a Stéphaně Prevotovi. Chris v Mexiku startoval v loňském roce a tak víme, čeho je na tamějších tratích schopen,“ řekl šéf Citroënu Yves Matton.

Chrisi Atkinsonovi tak svitla jiskřička v možnosti dalšího startu s kvalitním vozem v mistrovství světa. Po konci v továrním týmu Subaru se uchýlil hlavně v továrním týmu Proton a startům v Asijsko-Pacifickém mistrovství, vloni kromě startu s 'Blockovou' Fiestou WRC startoval pouze s nepříliš kvalitním Cooperem WRC Motorsportu Italia. Plány na letošní sezónu jsou stále zahaleny nepříliš prostupnou mlhou, australský bard se pokouší o zajištění startů v mistrovství světa nebo mistrovství Evropy.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist