www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Sweden

Rally Sweden: premiérové vítězství pro Volkswagen

10. února 2013 • 15:30

Dnes ve 20:04 odstartuje druhý díl letošního ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích, tradiční Rally Sweden. Dění na superspeciální zkoušce v Karlstadu a následně i na zasněžených rychlostních zkouškách ve Švédsku můžete sledovat společně se serverem AutoSport.CZ ON LINE.

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži - Další informace k Rally Sweden

Přímé přenosy z RZ (už funguje i na české IP)

- - - - 3. etapa - - - -

RZ 22 - Torsby (POWER STAGE, 19.26 km)

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) - Rally Sweden 2013

Jen dva starty v mistrovství světa potřeboval zbrusu nový tovární tým Volkswagen k tomu, aby dosáhl na celkové prvenství. Jeho pilot Sébastien Ogier soutěži dominoval prakticky celou dobu a svůj suverénní výkon korunoval vítězstvím v závěrečné Power Stage. Na tu si brousil po svém pátečním výpadku Mikko Hirvonen, jenže ani změna startovní pozici ze začátku startovního pole více dozadu mu nepomohla - Fin neuspěl ani v bonusové zkoušce a ze Švédska si tak odváží hodně výraznou nulu. Po výpadcích dalších členů francouzského týmu Al Qassimiho a Daniho Sorda tak čest značky solidně hájil jen 'hostující' Sébastien Loeb, který také jako jediný měl ambice vyšlápnout si na Ogiera. Ale ani jemu nebylo souzeno a Francouz se už v průběhu poslední etapy definitivně spokojil s celkovým stříbrem. Po nepříliš konstatním vývoji soutěže je se třetím místem více než spokojený nejrychlejší pilot Fordu Mads Ostberg, který během uplynulých dní bojoval hlavně s Jari-Mattim Latvalou. Druhý jezdec Volkswagenu tahal za kratší konec lana, podobně jako na Monte Carlu se spíše sám jezdecky hledal. Nicméně narozdíl od úvodního podniku MS 2013 Fin tentokrát bez větších škod spatřil cíl. Páté místo Thierryho Neuvilla je mnohem více, než co mladý Belgičan čekal, jeho výkon je ceněný zejména v porovnání s výsledkem Juha Hänninena, který skončil až na šestém místě. Podobně jako v Monte Carlu dojel sedmý Martin Prokop, jeho obavy z útoku Henninga Solberga v závěru rally se nakonec ukázaly jako liché. Nor poslední RZ projel v poklidu a po trablech z nedělního rána je jistě rád za konečné osmé místo. Devátý skončil Jevgenij Novikov, který si celou rally brousil zuby na mnohem lepší umístění, o které ho ale téměř v závěru připravila neplánovaná kolostřešní kombinace. Nejlepší desítku uzavírá zároveň nejrychlejší pilot klasifikace WRC2, kterým se po slušné bitvě s téměř domácím Andersem Grondalem (Subaru) stal Yazeed Al Rajhi (Fiesta RRC). Na dalších místech konečného hodnocení tohoto podšampionátu skončili Michal Solowow a Sepp Wiegand, jejich odstupy se ale počítají v řádech minut. Mezi hodnocenými je i druhý český zástupce ve startovním poli Martin Hudec. Toho však už v druhé etapě potkaly technické potíže a český pilot tak nakonec po restartu v Rally2 skončil na předposlední, desáté příčce tabulky WRC2.

Rally Sweden 2013
1.Sébastien Ogier - Julien IngrassiaFRAVolkswagen Polo R WRC3:11:41.9
2.Sébastien Loeb - Daniel ElenaFRA/MCACitroën DS3 WRC+41.8
3.Mads Ostberg - Jonas AnderssonNOR/SWEFord Fiesta RS WRC+1:24.5
4.Jari-Matti Latvala - Miikka AnttilaFINVolkswagen Polo R WRC+1:30.6
5.Thierry Neuville - Nicolas GilsoulBELFord Fiesta RS WRC+5:06.4
6.Juho Hänninen - Timo TuominenFINFord Fiesta RS WRC+5:43.1
7.Martin Prokop - Michal ErnstCZEFord Fiesta RS WRC+11:25.4
8.Henning Solberg - Emil AxelssonNOR/SWEFord Fiesta RS WRC+11:42.7
9.Jevgenij Novikov - Ilka MinorRUS/AUTFord Fiesta RS WRC+13:04.7
10.Yazeed Al Rajhi - Michael OrrSAE/GBRFord Fiesta RRC+16:27.0

RZ 21 - Finnskogen 2 (16.82 km)

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) - Rally Sweden 2013

Předposlední zkouška Švédské rally už celkem jasně napověděla, jak celá soutěž pravděpodobně dopadne. Sébastien Loeb se zřejmě dostal na samotný vrchol hrany adheze svých pneumatik, několikát se dostal do kontaktu s bariérou a ve zbytku zkoušky už raději zvolnil. Také Sébastien Ogier nejel naplno, další potenciální vítězství v RZ odevzdal Madsi Ostbergovi, který zároveň ujel o další důležité vteřiny Jari-Mattimu Latvalovi.

.

RZ 20 - Kirkener 2 (7.16 km)

Jevgenij Novikov - Ilka Minor, Ford Fiesta RS WRC - Rally Sweden 2013

Opakovaný průjezd zrádným sedmikilometrovým Kirkenerem vytrestal hned dvě posádky z elitní desítky - nejprve do sněhové závěje zahučel Dani Sordo a to tak, že jeho citroën jen bezvládně protáčel kola, pár chvil na to si v jedné z úzkých pasáží vystřihl kotrmelec Jevgenij Novikov. Ruskému pilotovi se však podařilo otočit vůz zpět do správného souřadného systému a s velkou ztrátou zkoušku dokončil. Z těchto odstoupení profituje mimo jiné Martin Prokop, který je aktuálně sedmý. Co se dění na špici týče, velké kontra dosavadním Loebovým útokům naznačil Sébastien Ogier, který svému pronásledovateli nadělil na sedmi kilometrech téměř čtyři sekundy!

RZ 19 - Kirkener 1 (7.16 km)

Třetí dílčí výhra v řadě, přesto Loeb stále Ogiera na vedoucí pozici neohrožuje. Jezdec Citroënu konkurenta od VW sice vteřinku po vteřince už od rána stahuje, nicméně nejsou to nijak zásadní výsledky na to, aby ohrozily Ogierovo vedení. Krátká, pouze sedmikilometrová vložka mnohé překvapila svým technickým charakterm. Spolu s povrchem, který tentokrát představoval téměř čistý led, se mnozí potýkali s problémem udržet vůz na trati; jak Ogier, tak třeba Latvala nebo Hänninen si dali menší rendez-vous se sněhovými mantinely, časové ztráty ale byly ve všech případech zanedbatelné. S technickým charakterm vložky si neporozuměla nedotáčivá fiesta Madse Ostberga. Technické problémy opět sužují Michala Kosciuszka, tentokrát se mu začal přehřívat motor.

RZ 18 - Finnskogen 1 (16.82 km)

Martin Prokop - Michal Ernst, Ford Fiesta RS WRC - Rally Sweden 2013

Když si včera odpoledne Dani Sordo ustlal na několik minut v závěji, dal si český jezdec Martin Prokop jasný cíl - udržet Španěla za svými zády. Leč nepovedlo se, po osmnácté vložce se Čech propadá o jedno místo ve prospěch továrního jezdce Citroënu. Prokop je čtyři vložky před cílem rally na devátém místě. RZ 18 byla druhá v řadě, kterou ovládl Sébastien Loeb, leč ten z Ogierova náskoku ukousnul pouze 1.4 sekundy. Proření došel Jari-Matti Latvala, který prohlásil, že musí zahodit svůj dosavadní jezdecký styl a začít se přizpůsobovat autu s Ogierovým setupem.

RZ 17 - Mitandersfors (27.07 km)

Sébastien Loeb - Daniel Elena, Citroën DS3 WRC - Rally Sweden 2013

Závěrečný den Rally Sweden odstartoval velkým útokem Sébastiena Loeba na vedoucí pozici, doposud drženou jeho krajanem Ogierem. Oba kohouti ujeli zbytku startovního pole o světelné roky, Loeb však svého hlavního soupeře stáhnul jen o 3.3 sekundy. Ogier v cíli přiznal, že očekával větší ztrátu, stále se tak dá hovořit o bezpečně drženém náskoku. Soutěž už před startem třetí etapy bohužel přišla jednu posádku na voze WRC - z ranního servisu pak vůbec neodjela fiesta Jarho Ketomy, jehož spolujezdec se potýká se zdravotními problémy. Namále měl i ford Henninga Solberga, který se zastavil na přejezdu k vložce s porouchaným alternátorem. Nor ale nakonec odstartoval, bohužel s hrozivým sedmadvacetiminutovým zpožděním.

- - - - 2. etapa - - - -

RZ 16 - Hagfors Sprint 2 (1.87 km)

Juho Hänninen - Tommi Tuominen, Ford Fiesta RS WRC - Rally Sweden 2013

O známe pravdě, že na krátkých speciálkách se nedá nic získat, ale hodně ztratit, se v Hagforsu přesvědčil Juho Hänninen. Ten svou Fiestu WRC poslal do závěje jen dvě zatáčky před cílem a trvalo více než minutu, než se divákům podařilo jeho vůz dostat zpět na pevný podklad. Fin se tak propadl celkově o jedno místo za Thierryho Neuvilla. Nejrychlejší čas si opět připsal Sébastien Ogier, který tak potvrdil svou bezpečně jištěnou vedoucí pozici. Sébastien Loeb se ale nevzdává a zítra by chtěl pokračovat v odmazávání ztráty na svého krajana. V kategorii WRC2 po dnešku stále vede Anders Grondal, ovšem se ztrátou necelých pěti sekund mu na záda dýchá Yazeed Al Rajhi.

Rally Sweden - 2. etapa
1.Sébastien Ogier - Julien IngrassiaFRAVolkswagen Polo R WRC2:18:22.8
2.Sébastien Loeb - Daniel ElenaFRA/MCACitroën DS3 WRC+26.9
3.Mads Ostberg - Jonas AnderssonNOR/SWEFord Fiesta RS WRC+57.7
4.Jari-Matti Latvala - Miikka AnttilaFINVolkswagen Polo R WRC+1:03.8
5.Jevgenij Novikov - Ilka MinorRUS/AUTFord Fiesta RS WRC+1:43.5
6.Thierry Neuville - Nicolas GilsoulBELFord Fiesta RS WRC+3:16.2
7.Juho Hänninen - Timo TuominenFINFord Fiesta RS WRC+4:10.5
8.Henning Solberg - Emil AxelssonNOR/SWEFord Fiesta RS WRC+5:16.7
9.Martin Prokop - Michal ErnstCZEFord Fiesta RS WRC+7:56.1
10.Dani Sordo - Carlos Del BarrioESPCitroën DS3 WRC+8:31.9

RZ 15 - Rämmen 2 (22.76 km)

Patnáctý test se stal osudným pro Khalida Al Qassimiho. Ten už dříve několikrát pokoušel osud svými opakovanými návštěvami sněhových bariér, při tom posledním ho už ale opustilo štěstí. Jeho citroën se s poškozeným kolem a proraženým chladičem zastavil za cílem druhého Rämmenu. Problémům se nevyhnul Thierry Neuville, který v jednom z odbočení nemohl zařadit, navíc mu zhasl motor. Krátce před cílem se na moment ocitl mimo trať Sébastien Loeb, jeho ztráta ale byla pouze marginální. Větší trable potkaly Jarkka Nikaru, kterému při průjezdu cílem praskl brzdový kotouč. Fin tak musel na závěrečnou zkoušku odjet pouze se třemi brzdícími koly.

RZ 14 - Fredriksberg 2 (18.15 km)

Mads Ostberg - Jonas Andersson, Ford Fiesta RS WRC - Rally Sweden 2013

Čtrnáctý měřený test přinesl prakticky jedinou skutečně vybojovanou změnu pořadí první desítky dnešního dne. Madsi Ostbergovi se konečně podařilo zdolat Jari-Mattiho Latvalu a Nor se tak posunuje na třetí místo celkové klasifikace; mezi oběma Seveřany je nyní třísekundový odstup. RZ 14 se stala opět kořistí Sébastiena Ogiera. Zatímco většina ostatních si stěžovala na mizerný grip nebo na rostoucí výskyt vyhrabané šotoliny, Ogier testem prolétl s naprostou lehkostí a bez připomínek.

RZ 13 - Sågen 2 (13.37 km)

Opakovaný průjezd úvodní zkouškou sobotního kolečka přinesl unikátní výsledek - Sébastienové Loeb a Ogier, dva největší rivalové celého startovního pole, zajeli na desetinu sekundy shodný čas. Ogier tak alespoň zpomalil trend, kdy se jezdec Citroënu pomalu blížil k jeho vedoucí pozici. Mírný zvrat také nastal v souboji Ostberg-Latvala, kdy Nor dnes poprvé podlehl Finovi. Tři desetiny ztráty jdoiu však na vrub Ostbergovy snahy pošetřit pneumatiky na dlší vložky, neboť na absolvovaném úseku již bylo mnoho šotoliny a gumy by mohly rychleji odejít.

RZ 12 - Hagfors Sprint 1 (1.87 km)

Mistr krátkých švédských speciálek Mikko Hirvonen si připsal nejrychlejší časi také v prvním průjezdu necelé dva kilometry dlouhém Hagfors Sprintu, který zakončil první polovinu sobotní etapy. Krátká vložka nevnesla do celkového pořadí prakticky žádné změny a potvrdila tak dominanci Sébastiena Ogiera v pozici vedoucího jezdce. V odpolední sekci se dá očekávat finální útok Madse Ostberga na třetí místo doposud držené Latvalou. Mezi obě arivaly je po dvanácti odjetých testech rozdíl pouhé jedné a půl sekundy.

RZ 11 - Rämmen 1 (22.76 km)

Sébastien Loeb - Daniel Elena, Citroën DS3 WRC - Rally Sweden 2013

I v jedenáctém měřeném testu Rally Sweden Sébastien Ogier předvedl taktický výkon, kdy přestal tlačit na pilu a s mírnou ztrátou si kontroluje vedoucí pozici. Zkoušku vyhrál Sébastien Loeb, který druhému Ostbergovi ujel o 1.9 sekund. Za Norem naopak zaostal Jari-Matti Latvala, který přišel o cenné čtyři sekundy. Mezi ním a pronásledujícím Norem je tak rozdíl už jen zhruba dvousekundový. Ostberg jede skutečně naplno, i přesto, že dle svých slov nemá zcela přesný rozpis.

RZ 10 - Fredriksberg 1 (18.15 km)

Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila, Volkswagen Polo R WRC - Rally Sweden 2013

Desátá rychlostní zkouška byla první, ve které nejlépe uspěl Jari-Matti Latvala. Sébastien Ogier tentokrát trochu zvolnil a soupeřům ze svého náskoku odevzdal pět vteřin. Latvala byl o tři desetiny rychlejší než Ostberg, takže i on dokázallehce odrazit snahu Ostberga. Zkouška měla rychlejší charakter, který ale většině posádek vyhovoval, do not jim hrálo i to, že narozdíl od předchozí vložky poskytovala takřka konstatní grip. Na špatný rozpis si však stěžoval Michal Kosciuszko.

.

RZ 9 - Sågen 1 (13.37 km)

Pontus Tidemand - Ola Floene, Ford Fiesta RS WRC - Rally Sweden 2013

První zkouška sobotní části Rally Sweden jen potvrdila pokračování předešlého vývoje soutěž - na jednom konci září Sébastien Ogier, na tom druhém postupně odpoadávají jeden soupeř po druhém. Jako první si dneska vytáhl černého Petra Matthew Wilson, který při výletu mimo trať svého forda dokonce okoulel. Větší smutek ale patrně panuje u Pontuse Tidemanda, který po skvělém výkonu v úvodním dni bohužel neudržel svůj vůz na trati a při výletu mimo trať poškodil motor. Za nejrychlejším Ogierem ve zkoušce nejlépe uspěl jeho jmenovec Loeb, který částečně odrazil útok Madse Ostberga. Nor se netají tím, že si brousí zuby ns skalp Loeba i Latvaly. Francouz tedy prozatím odolává, nicméně z Finova náskoku si jednička Fordu vzala přes tři sekundy.

- - - - 1. etapa - - - -

RZ 8 - Super Special Stage Karlstad 2 (1.90 km)

Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen, Citroën DS3 WRC - Rally Sweden 2013

Jak celou rally zahájila, tak také celou první etapu ukončila speciálka v Karlstadtu. Druhý průjezd se stal kořistí Mikka Hirvonena, který však patří k těm, jejichž hvězda pohasla hned v úvodu páteční části. Po dlouhém a navíc dvojitém výletu mimo trať hned na RZ 2 musel jeho roli jedničky Citroënu převzít Sébastien Loeb. I jemu však postupně během dne přibývaly vrásky na čele, protože na dosah měl pouze jedno konkurenční Polo WRC - to Latvalovo. Druhý Volkswagen pilotovaný Loebovým úhlavním nepřítelem Ogierem se celý den vyhříval na špici výsledkové listiny a i Loeb sám v cíli etapy přiznal, že Ogierovo tempo není schopen udržet. Podobně na Německé koukají i u M-Sportu, kde solidní výkony předvádějí zejména Mads Ostberg a Jevgenij Novikov. Prvně jmenovaný však ráno bojoval s technickými problémy, i přes penalizaci však stále má na dostřel nejrychlejší trojici. Perfektní výkon celý den podával Pontus Tidemand, který při sevém prvním startu s WRC předvádí stabilní, ale zároveň velice hodnotné výkony. Do cíle prvního dne dorazily také obě české posádky - Martin Prokop uzavírá první desítku, jeho jmenovec Hudec se také drží ve hře v rámci klasifikace WRC2.

Rally Sweden - 1. etapa
1.Sébastien Ogier - Julien IngrassiaFRAVolkswagen Polo R WRC1:16:00.1
2.Sébastien Loeb - Daniel ElenaFRA/MCACitroën DS3 WRC+31.4
3.Jari-Matti Latvala - Miikka AnttilaFINVolkswagen Polo R WRC+33.1
4.Mads Ostberg - Jonas AnderssonNOR/SWEFord Fiesta RS WRC+42.3
5.Jevgenij Novikov - Ilka MinorRUS/AUTFord Fiesta RS WRC+1:11.7
6.Pontus Tidemand - Ola FloeneSWE/NORFord Fiesta RS WRC+1:22.1
7.Juho Hänninen - Timo TuominenFINFord Fiesta RS WRC+1:49.5
8.Thierry Neuville - Nicolas GilsoulBELFord Fiesta RS WRC+2:00.2
9.Henning Solberg - Emil AxelssonNOR/SWEFord Fiesta RS WRC+3:25.3
10.Martin Prokop - Michal ErnstCZEFord Fiesta RS WRC+4:43.3

RZ 7 - Vargasen 2 (24.63 km)

Sébastien Ogier

Nepočítaje večerní speciálku, která uzavře první etapu Rally Sweden, můžeme říct, že Sébastien Ogier ovládl první třetinu severského podniku MS. Jeho Polo WRC celý den šlapalo jako hodinky, Francouz se nedopustil žádné větší chyby a po právu tak mu tak po sedmi testech patří vedoucí pozice podpořená více než půlminutovým náskokem. S tímto odstupem je druhý Sébastien Loeb, opět přeskočivší Fina Latvalu, kterému na poslední klasické páteční vložce vypověděl službu interkom. Závěr dne byl ve znamení šotoliny vystupujícíc na povrch, posádky, které vezly pouze jednu rezervu, mohly závidět těm, které situaci nepodcenily a mohly využit nového páru gum pro poslední vložku.

RZ 6 - Värmullsasen 2 (23.77 km)

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) - Rally Sweden 2013

Bariéry podél švédských rychlostních zkoušek si ne a ne dát pokoj - během šestého měřeného testu si vyšláply na Daniho Sorda, který, jako mnoho dalších předtím, ztratil hned několik cenných minut. V celkovém pořadí Španělův výlet způsobil změnu na osmé příčce, kterou nově okupuje belgický mladík Neuville. Ze Sordových problémů těží i Marin prokop, který poprvé nakoukl do první desítky celkového pořadí. Další nejrychlejší čas si připsal Sébastien Ogier, jenž nejbližším pronásledovatelům Latvalovi a Loebovi ujel o více než sedm cenných sekund.

RZ 5 - Lesjöfors 2 (15.00 km)

Začátek odpolední sekce opět vyšel posádkám Volkswagenu. Třetí nejrychlejší čas dne si připsal Sébastien Ogier, jeho parťák Latvala zaostal o necelých šest sekund. Fin se tak opět posunuje před Loeba na celkové druhé místo. Mezi oba jezdce německé stáje se dílčím druhým časem vklínil Mads Ostberg, který úspěšně stahuje manko z prvního průjezdu touto zkouškou. Stejně jako v ranním vydání se ani tentokrát RZ neobešla bez jezdeckých incidentů. Na dlouhé minuty se v jedné ze závějí zabydlel Michal Kosciuszko, no a Khalid Al Qassimi jen zopakoval své číslo z rána - i jemu trvalo několik minut, než se jeho citroën podařilo vyprostit.

RZ 4 - Vargasen 1 (24.63 km)

První průjezd nejdelší zkouškou dne vyšel nejlépe Madsi Ostbergovi, ale jen o desetinu vteřin za ním byl na Vargasenu Sebastien Ogier, kterého přitom podle jeho slov stále trápí potíže s řazením rychlostí. Připravenost továrních Volkswagenů podtrhnul třetím dílčím časem Jari-Matti Latvala, který srazil odstup v celkových výsledcích mezi ním a druhým Sebastienem Loebem na osm desetin sekundy. O čtvrtou příčku nadále bojují mladíci Tidemand a Novikov, mladý Rus aktuálně srazil ze Švédova náskoku 1.3 sekundy a celkově je pátý o 2.1 vteřiny.

RZ 3 - Värmullsasen 1 (23.77 km)

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) - Rally Sweden 2013

Sébastien Ogier je zatím k nezastavení - vyhrál druhou páteční zkoušku v řadě a vteřinku po vteřince si upevňuje svůj náskok na čele. Za jeho zády už sice nefiguruje týmový kolega Latvala, ten se propadl na třetí místo za Loeba, i tak jsou ale výkony Volkswagenu obdivuhodné. Stejně tak si respekt zaslouží Mads Östberg, který je spolu s Ogierem jediný, kdo pokořil ve třetí zkoušce Loeba. Nor však musel na přejezdu řešit technické problémy - a i když nutno dodat, že úspěšně, jeho konto bohužel zdobí také nepěkná penalizace za zdržení. Špičkovými časy se v obou dnešních zkouškách prezentoval Pontus Tidemant, naopak ze hry venku je Jarkko Nikara, který podobně jako na včerejší kvalifikační zkoušce neudržel své Mini na trati.

RZ 2 - Lesjöfors 1 (15.00 km)

První klasická zkouška Švédské rally potrápila i ty nejzkušenější matadory. Jako první si v jedné ze závějí ustlal Matthew Wilson, který byl pro severskou soutěž povolán do služby doslova na poslední chvíli a na sněhu prakticky nic nenatestoval. Jen o pár chvil později si ve stejném místě ustlal také Khalid Al Qassimi s konkurenčním citroënem. Oba dva však nakonec se ztrátou dorazili do cíle. Větší smůlu měl Mikko Hirvonen. Ten byl mimo trať hned dvakrát a jestliže se mu napoprvé podařilo dostat zpět na cestu, druhý pokus už byl skrz jeden kotrmelec s přistáním do příkopy téměř definitivní konečnou - Fin ztratil téměř 25 minut! Technické problémy potkaly Madse Ostberga (únik chladícího média a následné přehřívání motoru a ztráta výkonu) a Jariho Ketomu (servo). Naopak zcela bezproblémoou zkoušku zažili oba jezdci Volkswagenu, kteří se v pořadí Ogier, Latvala seřadili na samotné špici průběžné klasifikace.

RZ 1 - Super Special Stage Karlstad 1 (1.90 km)

Sébastien Loeb - Daniel Elena, Citroën DS3 WRC - Rally Sweden 2013

Úvodní rychlostní zkouška Švédské rally dopadla nejlépe pro Sébastiena Loeba. S půlsekundovou ztrátou za ním zaostali zástupci dalších dvou továrních týmů, Jevgenij Novikov a Jari-Matti Latvala. Velké chyby se dopustil Sébastien Ogier, který se nakrátko ocitl v závěji. Největší drama si ale prožil Eyvind Brynildsen, jehož ford se před startem RZ dlouho nedařilo nastartovat. Mladý Nor nakonec odstartoval, od samotného počátku si s sebou ale veze penalizaci za devítiminutové zpoždění. Martin Prokop s Fiestou WRC zajel šestnáctý čas, švédský debutant Martin Hudec bude nocovat u konce Top ten klasifikace WRC2.

-

před startem

Dnes ve 20:04 odstartuje druhý díl letošního ročníku mistrovství světa v automobilových soutěžích, tradiční Rally Sweden. Dění na superspeciální zkoušce v Hagforsu a následně i na zasněžených rychlostních zkouškách ve Švédsku můžete sledovat společně se serverem AutoSport.CZ ON LINE.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist