www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Vodafone Rally de Portugal

Jarkko Nikara potvrzen pro Portugalsko

12. února 2013 • 09:00

Finský mladík Jarkko Nikara po výtečném pátém místě na loňské Rally Catalunya tentokráte na Rally Sweden příliš nezazářil. Přesto si vybojoval další šanci, když se představí na dubnové Vodafone Rali de Portugal.

Jarkko Nikara - Jarkko Kalliolepo (Mini John Cooper Works WRC) - Rally Sweden 2013

Jarkko Nikara vstupoval do Švédské Rally s velkými ambicemi, své šance však pohřbil již na třetím testu, kde poslal svůj Mini John Cooper Works WRC na dlouhých čtyřicet minut do sněhové závěje. Až na krátkou superspeciálku pak zajížděl časy povětšinou těsně za první desítkou. „Když byly cesty čisté a zledovatělé, byla to skutečně zábava. Ale jakmile se objevil sněhový poprašek, byl jsem ztracený. Za závod jsem ale získal spoustu zkušeností,“ řekl finský jezdec.

Prodrive WRC Team, který Nikarovi ve Švédsku připravoval auto, potvrdil jeho start v Portugalsku. „Už se těším na vzájemnou spolupráci v Portugalsku. A doufám, že se nám podaří zajistit i další starty. Jediné, co Jarkko potřebuje, je sedět co nejčastěji za volantem soutěžního vozu,“ řekl šéf Prodrive WRC Teamu Dave Wilcock.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist