www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Croatia Rally

Potvrzena změna termínu Croatia Rally a Rally Poland

12. února 2013 • 18:00

Již dlouho avizované přesunutí Croatia Rally do září a změna termínu Rally Poland byla dnes oficiálně potvrzena. Díky tomu se trochu poupraví disproporce v kalendáři, kdy bude září pro účastníky hodně náročné.

Logo mistrovství Evropy

Změna proběhla na návrh chorvatské federace, která požádala o přesunutí termínu z června na září, a tohlavně proto, že koncem září se v Chorvatsku uskuteční schůze světové rady mezinárodní automobilové federace FIA. Promotér mistrovství Evropy Eurosport Events souhlasili s touto změnou a požádali organizátora Rally Poland na přesunutí jejich soutěže do půlky září, přičemž Croatia Rally zaujme jejich původně plánovaný poslední víkend v září. Tato kompletní rošáda byla potvrzena světovou rally komisí pomocí faxového hlasování.

„Změna kalendáře v průběhu sezóny není nikdy ideální. Musíme poděkovat pořadatelům Rally Poland, že souhlasili s přesunem termínu své soutěže. Máme tak sice šotolinový závod vložený v krátkém čase mezi Barum Czech Rally Zlín a Croatia Rally, věřím tomu, že měsíc září bude jedním z vrcholů letošního mistrovství Evropy,“ řekl ředitel Eurosport Events Francois Ribeiro.

Finální verze kalendáře mistrovství Evropy 2013

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist