www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. května 2024, Svátek má Ivo, zítra Zbyšek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rallye Deutschland

Francois Duval zpět do mistrovství světa?

18. února 2013 • 18:00

Francois Duval je jedním z nejkontroverznějších soutěžních jezdců nového tisíciletí. Notně zamotaná kariéra by mohla dvaatřicetiletému Belgičanovi přinést další šanci v mistrovství světa.

Francois Duval

Bývalý tovární jezdec Fordu, Citroënu a málem i Protonu patří k nejlepším asfaltovým jezdcům za posledních 15 let, jeho přístup k závodění a tvrdohlavá povaha mu však nadělaly příliš mnoho komplikací.

Po třech letech (poslední jednorázový start s Focusem WRC byl na Rallye Deutschland 2010) by se však mohl vrátit zpět do soutěžního kokpitu soutěžního speciálu WRC v MS. Dopomohlo mu k tomu i vítězství na Legend Boucles de Spa.

Na tomto prestižním setkání jezdců s historickými vozy se setkal i s dalším účastníkem, současným principálem Citroënu Sport Yvesem Mattonem. A právě tento tým trápí konkurenční Volkswagen Motorsport, který se zdá silnější, než se čekalo. A vypadá to, že při odchodu Sébastiena Loeba ze scény současné jezdecké složení svým konkurentům nestačí.

Možná i proto se 'tounoucí' Matton chytá stébla v podobě možného angažování Francoise Duvala pro asfaltové závody. „Francois má stále své místo v mistrovství světa. Je to jeden ze tří nejlepších jezdců, se kterými jsem měl možnost v MS pracovat. Pokud prokáže dostatek motivace a ztratí řekněme 10 kg ze své váhy, mohl by dostat novou šanci. Doporučil bych mu koupit DVD s filmem Rocky 3 a pořádně si jej prohlídnout. Rallye Deutschland se jede za šest měsíců,“ okomentoval s humorem možné Duvalovo angažmá Yves Matton.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist