www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Italia Sardegna

Rally Italia Sardegna jen dva dny

20. února 2013 • 23:30

V letošním roce se italský díl mistrovství světa v automobilových soutěžích přesouvá na červnový termín. Mnohem zajímavějším faktem je zkrácení celého závodu na pouhé dva soutěžní dny.

Petter Solberg - Chris Patterson (Ford Fiesta RS WRC) - Rally d'Italia Sardegna 2012

Organizátoři Rally Italia Sardegna dnes poodhalili trať letošního ročníku. Ta bude, stejně jako v loňském roce, obsahovat 16 rychlostních zkoušek. I celková délka testů lehce přes 300 km zůstala nezměněna. Jedinou, zato výraznější změnou je zdrcnutí celého závodu do pouhých dvou dnů.

Italští pořadatelé tak oscilují z extrému do extrému, v loňském roce se soutěž odehrávala dokonce ve čtyřech dnech, kdy se ve čtvrtek uskutečnil dvojí průjezd známým testem Terranova.

V tomto ročníku se vše podstatné uskuteční jen v pátek a sobotu. Ve čtvrtek je na programu jen krátká kvalifikační zkouška a slavnostní start v Sassari. V pátek se začíná v Olbii a na programu je osm rychlostních zkoušek včetně legendárního Monte Lerno hned na úvod a zakončené nočním průjezdem testu Gallura, to vše s jedním vzdáleným servisem v Sassari a jedním klasickým odpoledním v Olbii. V neděli je pak na programu dalších osm zkoušek včetně Monte Olia, která bude jakožto RZ 13 sloužit zároveň jako power stage.

Základní informace k Rally Italia Sardegna

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist