www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rallye Deutschland

Tomáš Kostka plánuje starty v MS s WRC

27. února 2013 • 20:30

Úřadující český rallysprintový šampion Tomáš Kostka plánuje v letošním roce starty na vybraných soutěžích mistrovství světa za volantem soutěžního speciálu WRC. Zlínský pilot tak plánuje veleskok z českých soutěží rovnou do nejvyšších pater automobilových soutěží.

Tomáš Kostka - Autogames Rallysprint Kopná 2012

Tomáš Kostka nemá s mezinárodní scénou příliš zkušeností, kromě loňského rallysprintového titulu za volantem Citroënu C4 WRC má na svém kontě, kromě pár volných závodů v ČR, jen několik účastí na zlínské Barum Rally, kde dokázal vloni překvapit třetím místem absolutně.

Pro letošní rok plánuje velký skok do mistrovství světa. První krok se uskutečnil už na legendární Rallye Monte Carlo, kde osmadvacetiletý pilot havaroval hned na prvním úseku. To jej však neodradilo od bláznivé vize startů v MS.

„S našimi hlavními partnery jsme se dohodli, že letos zkusíme absolvovat skromnější program co se počtu závodů týče, ale zato kvalita a náročnost bude na nejvyšší možné úrovni. Ano, v současné době pracujeme na účasti s vozem WRC v asfaltových závodech MS v rally, konkrétně tedy Německo, Francie a rádi bychom i Katalánsko, ale vše bude o rozpočtu, a já osobně budu preferovat co nejkvalitnější testovací program v průběhu roku. Ale zatím není ještě nic stoprocentně jisté, takže bych nerad předbíhal událostem. Je jisté, že pokud se nám to podaří, je to nejlepší možná investice s ohledem na budoucnost, protože světové závody jsou diametrálně odlišné od domácích, a zkušenosti získané tam jsou k nezaplacení,“ napsal na svých stránkách Tomáš Kostka.

Kromě pouhopouhých tří startů v MS by se měl Kostka objevit, v rámci prezentace nového partnera, i na startu prvních závodů rallysprintového šampionátu, nejspíš opět s Citroënem C4 WRC. Bude tento hodně omezený program stačit k rozvoji talentovaného pilota?

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
02.03.2013 12:41
slonikyta
Na to, že je talentovaný, a to více jako vícemistr Evropy, by to stačit mšlo.
Stejně bych radši viděl v rallye Engeho. Tomuto to bezesporu šlo a to na první dobrou! (Vlastně, gde je mu konec?)
toplist