www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 13 - Galaxy GRS Rally Lužické Hory (MČR-S)

Hlásí se Galaxy GRS Rally Lužické hory 2013

28. února 2013 • 13:30

Již zcela pravidelně se schází přípravný výbor 16. ročníku Galaxy GRS Rally Lužické hory 2013 s centrem v Hrádku nad Nisou.

Tomáš Kostka - Miroslav Houšť (Citroën C4 WRC) - Thermica Rally Lužické Hory 2012

„Oproti loňsku máme změněnou celou koncepci soutěže. Zařazeny budou letos tři úseky rychlostních zkoušek, které se pojedou dvakrát. Celkem budou erzety měřit dvaasedmdesát kilometrů,“ informuje o výrazné změně ředitel soutěže Jan Krečman. Rychlostní zkoušky mají název Chotyně, Václavice (je nejdelší a měří 13,6 km) a Řasnice.

„Jedna erzeta je zcela nová, další se pojede ve výrazně změněné podobě a ani třetí úsek se neshoduje s loňskou podobou,“ doplňuje dále ředitel rally. Záštitu nad soutěží převzal hejtman Libereckého kraje pan Martin Půta, který projevuje hrádecké soutěži dlouhodobou přízeň.

„Nyní se ve svém snažení zaměříme především na zvýšenou osvětu obyvatel v obcích, kudy naše soutěž pojede. Zároveň očekáváme vstřícný přístup místních, aby se již nikdy neopakovala tragédie z moravské soutěže na konci loňské sezóny,“ nastiňuje zásadní směr Jan Krečman.

Galaxy GRS Rally Lužické hory 2013 je letos ve dnech 26. - 27. dubna 2013 zařazena do Mistrovství ČR ve sprintrally, Lužického poháru a Deutsche Rallye Serie. Ředitelství rally děkuje partnerům Galaxy GRS a Foxon za podporu při přípravě této mezinárodní soutěže.

Přípravný výbor 16. ročníku Galaxy GRS Rally Lužické hory 2013 rozhodl na svém sezení v rámci akce „Fandíme ženám“ o tom, že posádky, kde se za volant posadí žena (startující v dámském poháru), mají při hrádecké soutěži slevu 5000, - Kč na startovném.

Motto: NEJLEPŠÍ MÍSTO PŘI SLEDOVÁNÍ RALLY JE BEZPEČNÉ MÍSTO!

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist