www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 24. dubna 2024, Svátek má Jiří, zítra Marek

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Rally Islas Canarias

Peugeot potvrdil Breena a Anciana na Rally Islas Canarias

4. března 2013 • 13:30

Přestože Rally Islas Canarias nebyla v původním programu Peugeot Rally Academy, nakonec se na startu objeví jak v Lotyšsku úspěšný a tentokrát Paulem Naglem navigovaný Craig Breen, tak i nováček Jérémi Ancian.

Craig Breen - David Moynihan (Peugeot 207 S2000) - Rally Liepaja-Ventspils 2013

„Je skvělé, že můžeme do kalendáře přidat tuto soutěž. Navíc jsem slyšel, že je to velice pěkný závod. Pojedu tam poprvé, ale můj spolujezdec Paul Nagle tam jel už v minulosti a soutěž hodně chválil. Po sněhu, zimě a dešti v Lotyšsku budou na Kanárských ostrovech mnohem příjemnější podmínky. Mé cíle jsou stejné, jako v Lotyšsku. To znamená, že pokud se budeme cítit konkurenceschopní, tak zatáhneme a zkusíme zabojovat o vítězství, ale prioritou je naučit se co nejvíce. Startovat v devíti soutěžích oproti původně plánovaným osmi mi dává větší šance na lepší výsledek v šampionátu. Na papíře jsem normálně rychlejší na asfaltu než na šotolině a sněhu, mám rád hlavně uskákané zkoušky, na které jsem zvyklý z Irska,“ řekl Craig Breen.

Vítěze loňského značkového poháru Volant 207 Jérémi Anciana čeká premiéra v mistrovství Evropy i s vozem Peugeot 207 S2000. „Můj program měl původně začít až na Azorech, ale po diskuzi s Bruno Faminem jsme se rozhodli odstartovat na Kanárských ostrovech. Momentálně tato soutěž nahrazuje Rallye Sanremo a dává nám dostatečný prostor na nalezení dodatečného budgetu, který by nám umožnil rozšířit počet závodů na sedm, případně i více. Už se nemůžu dočkat startu, to čekání na první závod je moc dlouhé. Největším soubojem pro mě ale nebude asfalt, ale spíš auto. Dosud jsem jezdil akorát s dvoukolkou, kromě krátkého testu s Fiestou WRC,“ prozradil Jérémi Ancian.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist