www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Tour de Corse

Značkový pohár Fiest R2 v ME

7. března 2013 • 07:00

Britský M-Sport v posledních dvou letech provozoval Fordy Fiesta R2 ve WRC Academy, letos přetvořeném do JWRC. Protože mají evidentně hodně vozů nazbyt, rozhodli se vytvořit značkový pohár i v rámci mistrovství Evropy.

Ford Fiesta R2

Aktuální plán Ford Fiesta SportTrophy Europe počítá se čtyřmi podniky - květnové Tour de Corse, červnové Geko Ypres Rally, srpnové Barum Czech Rally Zlín a závěrečné zářiové Rally Poland.

Seriál bude postavený na stejné bázi, jako ve WRCA nebo JWRC, tedy 'přijdi a jeď'. Každý zájemce zaplatí poplatek 70 000 liber, za který dostane k dispozici na zmíněné čtyři soutěže plně připravený Ford Fiesta R2 s kompletním týmovým zázemím krakowské pobočky M-Sportu, která se stará i o vozy mistrovství světa.

Třešničkou na dortu celého projektu je výsledná první cena. Vítěz poháru totiž dostane k dispozici zdarma start na říjnové Rallye Sanremo za volantem továrního Fordu Fiesta S2000.

„Po úspěchu našeho projektu v mistrovství světa bylo logickým krokem vytvoření přechodného můstku mezi našimi národními poháry a světovými soutěžemi. Mistrovství Evropy v obrozené podobě je špičkový šampionát a věřím, že díky této možnosti budeme mít možnost vidět za volanty Fordu Fiesta R2 řadu mladých nadějných talentů,“ řekl šéf M-Sportu Malcolm Wilson.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist