www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Guanajuato México

Pro Ostberga skončila Mexická rally zklamáním

11. března 2013 • 14:45

Prakticky do poloviny letošní Mexické rally držel prapor vozů Ford nejvýše Mads Ostberg, který jako jediný pilot na severoamerické šotolině dokázal alespoň částečně držet krok s jejím vítězem Sebastienem Ogierem. Stop jeho tažení za pódiovým umístěním a solidním bodovým ziskem vystavila nakonec neposlušná technika.

Mads Ostberg

Norovu Fiestu RS WRC vyřadila ze hry po čtrnácté rychlostní zkoušce porucha alternátoru, takže auto zůstalo stát bez proudu. Ostberg se sice do posledního dne vrátil v rámci Rally2, ale součet pětiminutových penalizací za nedokončené rychlostní testy ho ve finále srazil z druhé na jedenáctou příčku absolutní klasifikace.

„Tahle rally pro nás byla velikým zklamáním,“ konstatoval v cíli Mads Ostberg. „Až do sobotního problému jsme drželi opravdu dobré tempo a samozřejmě se drželi na čelních pozicích. Ale dopadlo to prostě takto a s tím nic nenaděláme.“

Alespoň drobnou náplastí na Norovu zklamanou duši tak byla druhá příčka z bonusové Power Stage při závěrečné etapě rally. „Rozhodně je to škoda, ale jak už jsem řekl, jeli jsme rychle a to bylo, myslím, vidět i při Power Stage. Ačkoliv jsme vyráželi na trať jako druzí, zajeli jsme druhý nejlepší čas a to je z našeho pohledu povzbuzením do budoucnosti,“ prohlásil v cíli Mexické rally norský jezdec.

„Víme, že máme dostatek rychlosti. Víc než kdy jindy teď prahneme po dobrém výsledku, takže v Portugalsku za ním rozhodně půjdeme!“ uzavřel Ostberg svůj komentář k Mexické rally.

-jav- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist