www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 13 - Galaxy GRS Rally Lužické Hory (MČR-S)

V Hrádku nebude chybět předloňská vítězná posádka

13. března 2013 • 19:00

Organizační výbor Galaxy GRS Rally Lužické hory 2013 obdržel již první přihlášku k letošnímu 16. ročníku automobilové soutěže, která se uskuteční ve dnech 26. – 27. dubna 2013. Není od nikoho jiného než od předloňské vítězné posádky Matthias Kahle – Christian Doërr, kteří pojedou v rámci Lausitz Cupu s vozem Škoda Octavia WRC.

Matthias Kahle - Christian Doerr (Škoda Octavia WRC) - Thermica Rally Lužické Hory 2012

Hrádecká soutěž se nakonec neobjevila v kalendáři Deutsche Rallye Serie. „Vůbec jsme o nezařazení nevěděli, zjistili jsme to až v souvislosti zveřejnění kalendáře a informaci o Rally Příbram. Na základě našeho dotazu nám bylo sděleno, že se bude jednat o našem znovuzařazení v roce 2014,“ objasňuje situaci zástupce ředitele Jan Krečman mladší a pokračuje: „V šanonu máme již všechna potřebná povolení. Schválená zvláštní ustanovení, jsou posádkám, stejně jako přihláška, k dispozici na našich webových stránkách www.rallyluzickehory.cz. Na Svaz rally jsme rovněž odeslali bezpečnostní plán, který jsme zpracovali s největší pečlivostí. Ale musím dodat, že to byla velice náročná práce.“

Definitivní podoba tratě má délku 252,8 kilometrů, šest rychlostních zkoušek měří 71,2 km. Erzety mají letos názvy Řasnice, Chotyně a Václavice. První posádka odstartuje do šestnáctého ročníku v devět hodin z hrádeckého náměstí, vítězný vůz přijede tamtéž krátce po půl páté odpoledne.

Základní informace k Galaxy GRS Rally Lužické Hory

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist