www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Vodafone Rally de Portugal

První seznamy jezdců JWRC a Citroën Top Drivers

15. března 2013 • 22:10

Společně se seznamem přihlášených posádek na čtvrtý díl letošního mistrovství světa, Vodafone Rally de Porutgal, byly zveřejněny první seznamy do obrozeného seriálu JWRC a zbrusu nového projektu Citroën Top Drivers.

Sébastien Chardonnet - Thibault De La Haye (Citroën DS3 WRC) - Rallye Monte Carlo 2013

Projekt JWRC navazuje na nezájem loňské WRC Academy, momentálně je přihlášeno pouze deset závodníků. Na svou loňskou kampaň navazují celkově stříbrný Jose Antonio Suarez a bronzový Pontus Tidemand, ještě o rok starší je zkušenost Yeraye Lemese. K nim přibývá sedmička nováčků. Jedním z nich je Martin Koči, který dal nakonec JWRC přednost před starty s Fabií S2000 v mistrovství Evropy. Vedle něj se představí seveřané Andreas Amberg, Niko Nieminen a Marius Aasen, nadějný Estonec Sander Pärn, turecký pilot Murat Bostanci a Švýcar Michaël Burri.

Jezdci JWRC 2013
100Sander PärnEST
102Pontus TidemandSWE
103Martin KočiSVK
104Andreas AmbergFIN
105Jose Antonio SuarezESP
106Murat BostanciTUR
107Michaël BurriCHE
108Niko NieminenFIN
109Marius AasenNOR
110Yeray LemesESP

Nový projekt Citroënu - značkový pohár vozů DS3 R3T, začne svou kampaň v Portugalsku a defacto zachrání dosud prachbídnou úroveň seriálu WRC-3. Na seznamu můžeme nalézt osmičku pilotů, některá ze jmen jsou skutečně překvapivá. Sébastien Chardonnet a Quentin Gilbert přišli z francouzského Citroën Trophy, z WRC Academy přichází Alastair Fisher, z mistrovství Evropy Francesco Parli. Z národních šampionátů pak přichází Frederico Della Casa, Keith Cronin a Christian Ridemann, který nakonec musel dát přednost Citroën Top Drivers před plánovaným útokem na titul v ME 2WD. Největším překvapením je pak účast Bryana Bouffiera.

Jezdci Citroën Top Drivers 2013
51Sébastien ChardonnetFRA
52Quentin GilbertFRA
53Alastair FisherGBR
56Francesco ParliCHE
57Federico Della CasaCHE
58Christian RiedemannDEU
59Bryan BouffierFRA
60Keith CroninIRL

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist