www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rallye Deutschland

First Motorsport koupil pro Duvala dvě Mini

15. března 2013 • 22:45

Spolupráce belgické stáje First Motorsport jednoho z nejkontroverznějších jezdců posledního desetiletí Francoise Duvala bude po kratší přestávce pokračovat. Tým zakoupil dva exempláře Mini John Cooper Works.

design Mini John Cooper Works WRC v designu pro Francoise Duvala

Vzájemná spolupráce mezi oběmi subjekty fungovala v polovině minulého desetiletí, kdy startoval za volantem ex-tovární Škody Fabie WRC, žádnou větší díru do světa však neudělal.

Po Duvalově vítězství na Legend Boucles de Spa se nechal šéf Citroënu Yves Matton v jednom z rozhovorů slyšet, že není nereálné vidět Duvala zpět v továrním Citroënu na Rallye Deutschland.

A dvaatřicetiletý Belgičan se této výzvy chytnul. Společně se svými partnery připravuje návrat do soutěžení ve velkém. První start se uskuteční již na prvním podniku belgického šampionátu, Rallye de Wallonie. A je možné, že Duvala s Mini uvidíme i na dalších podnicích.

„Na návratu našeho týmu do nejšpičkovější úrovně jsem pracoval několik měsíců. Ale nepočítal jsem s tím, že Francois Duval bude muset vyhrát závod historiků, aby si uvědomil svou hodnotu,“ řekl šéf Firstu Motorsport Willy Collignon.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
16.03.2013 01:42
Ruba
3 věci:
Je mu 32 a néé 22..
Růžová vždycky skončila odpisem
Nejsou 2 MINI pro něj málo..? :-D
toplist