www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Vodafone Rally de Portugal

PG Andersson v Portugalsku místo Tamrazova

2. dubna 2013 • 16:30

Ukrajinský pilot Oleksii Tamrazov zažívá v posledních měsících podivné období. Dříve pravidelný účastník nejen v ČR, ale i IRC a mistrovství světa častěji vynechává závody, než startuje.

Oleksii Tamrazov - Nicola Arena (Ford Fiesta S2000) - Rally San Marino 2012

Vrcholem byla nedávná Rally Islas Canarias, kde výrazně vázla komunikace s pořadatelem ohledně dokumentů k trajektu i zaplacení startovného. Nakonec celý tým na španělský ostrov vyrazil, na Gran Canarii dorazil i jeho letošní mentor Per-Gunnar Andersson. Tamrazov však nedorazil na seznamovací jízdy, které za něj absolvoval právě Andersson. Ukrajinský jezdec pak nakonec nedorazil ani na závod, takže týmový truck se soutěžním nářadím zůstal smutně zaparkovaný v přístavu a mechanici si udělali pěknou dovolenou.

Série neúčastí Tamrazova v rally však pokračuje. Již chvíli je jasné, že se nepředstaví ani na Rally de Portugal, kam byl přihlášený se svým Fordem Fiesta S2000. Nakonec však podali žádost na FIA, zda by místo něj nemohl startovat (možná za odměnu za zbytečný výlet na Kanáry) právě Per-Gunnar Andersson. FIA s touto změnou souhlasila, takže PG Anderssona po delší době opět uvidíme na startu soutěže mistrovství světa.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist