www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 16. května 2024, Svátek má Přemysl, zítra Aneta

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Vodafone Rally de Portugal

Místo Hänninena v Portugalsku Kuipers

3. dubna 2013 • 23:30

Juho Hänninen nakonec bude chybět na Vodafone Rally de Portugal. Místo něj usedne do Fordu Fiesta RS WRC Qatar World Rally Teamu v nedávné minulosti nepříliš úspěšný holandský mladík Dennis Kuipers.

Juho Hänninen - Tomi Tuominen (Ford Fiesta RS WRC) - Rallye Monte Carlo 2013

Hänninenova účast byla nahnutá již delší dobu, převážně z finančních důvodů. „Již chvíli jsem se rozhodoval, zda se závodů v Portugalsku zúčastnit či ne. Osobní důvody nakonec rozhodly, že na Rally de Portugal startovat nebudu. Ale nebojte se, tvrdě pracujeme na programu pro zbytek roku, někde se určitě uvidíme,“ řekl Juho Hänninen.

Co za 'osobní důvody' stojí za Hänninenovým odhlášením je otázkou. Můžeme spekulovat, zda jsou to skutečně finanční problémy, nedávno neoficiálně oznámená spolupráce s Hyundaiem, nespokojenost s kvalitou přípravy vozu u M-Sportu, kde byl evidentně na druhé koleji či rodinné důvody.

Místo bývalého továrního jezdce Škody Motorsport usedne do tovární Fiesty Dennis Kuipers, který již s M-Sportem v nedávné minulosti spolupracoval. Jeho navigátorem bude Belgičan Robin Buysmans.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist