www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Agrotec Petronas Rally Hustopeče (MMČR+PČR)

Agrotec Petronas Syntium rally 2013 v tradičním termínu

7. dubna 2013 • 17:50

Hustopečská Agrotec Petronas Syntium rally se uskuteční ve dnech 21. – 22. června 2013, opět jako součást Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky. Jihomoravský závod bude jeho čtvrtým podnikem, shodné je i zařazení do Poháru ČR (pouze sobotní etapa) a opět nechybí ani v kalendáři FIA Evropského poháru rally – Region Central s koeficientem 5.

Jan Jelínek - Miroslav Kotěna (Mitsubishi Lancer Evo IX) - Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče 2012

Agrotec Petronas Syntium rally 2013 vychází z loňského konceptu. Pořadatelský tým v čele s Martinem Radou a Rudolfem Kouřilem pracuje na finalizaci nejdůležitější podkladů, které jsou potřeba ke konání soutěže.

„Trať máme na všech potřebných úřadech a zastupitelstvech téměř schválenou, finalizujeme poslední dokumenty, připravujeme bezpečnostní plán, organizační a provozní řád tratě. Bezpečnostní zajištění bude jednoznačně naší prioritou,“ říká ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Hustopečská rally odstartuje opět v pátečním podvečeru ze startovní rampy na náměstí (18:30 hod.), zde se v sobotním podvečeru odehraje i slavnostní vyhlášení výsledků a předání cen (18 hod.).

Základní charakteristika IX. ročníku:

Celkové délka: 480 km - 12 RZ (173,98 km)

I. etapa: 148 km – 4 RZ (60 km)

II. etapa: 332 km – 8 RZ (113,98 km)

Povrch: 92,9 % asfalt, 7,1 % šotolina

„Naše koncepce trati se nemění. Vycházíme ze tří bloků po dvou rychlostních zkouškách, každou posádky absolvují dvakrát. Stejné zůstává i umístění servisní zóny na letišti Popice,“ poznamenává ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

I letos pořadatelé Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče nabídnou vybraným posádkám redukované startovné. Půjde o posádky přihlášené do MMČR s klubovou licencí nebo licencí jezdce přítomného v soutěžním voze, ještě méně zaplatí účastníci s vozy tříd 7, 8, 9, 10, včetně posádek Dámského poháru.

Více informací k AGROTEC PETRONAS Syntium rally Hustopeče 2013 hledejte na oficiálních stránkách www.agrotecautoklub.cz, případně v sociální síti facebook.com (Agrotec rally Hustopeče).

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist