www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Rallye Šumava Klatovy (MMČR)

V Klatovech odstartuje historicky nejvyšší počet renaultů

18. dubna 2013 • 10:00

Clio R3 Czech Trophy 2013 vyráží vstříc dalším duelům speciálů Renault Clio R3. Šest nadcházejících soutěží kalendáře MMČR rozhodne o třetím celkovém vítězi tohoto poháru. Mezi účastníky nechybí ani loňští vítězové Josef Peták s Alenou Benešovou.

Josef Peták - Alena Benešová (Renault Clio R3) - Rallye Šumava Klatovy 2012

Právě příbramský Josef Peták se také nejvýše postaveným jezdcem přihlášených účastníků Clio R3 Czech Trophy 2013 ve startovní listině šumavské soutěže. Společně s Alenou Benešovou povezou startovní číslo 17.

Josef Peták podstoupil v zimní pauze operaci kyčelního kloubu, ale při úvodním rallysprintu na Vrchovině si už vyzkoušel svou “zbraň“ pro Rally Šumava. Konkurence se tento „veterán“ určitě nebojí.

„Čím větší konkurence, tím lépe. A to platí nejen o hodnocení poháru, ale rovněž souboje ve dvoukolkách. S cliem jsem se loni sžil, a tak letos určitě nechci prodat kůži lacino,“ říká před klatovským startem Josef Peták.

Silným tandemem bude na Šumavě i dvojice zkušených pilotů Milan Kneifel (st. č. 21) a Jiří Trojan (st. č. 23), kteří se loni v konečném hodnocení Clio R3 Trophy umístili za příbramským konkurentem.

„Na Šumavě jsem dva roky nestartoval. Naposledy v roce 2010 s ignisem, když jsem ve dvoukolkách po zajímavém souboji jen těsně podlehl Jirkovi Skoupilovi. Určitě si na něj všichni na šumavských vložkách opět vzpomeneme,“ potvrzuje zlínský Milan Kneifel.

Ale ani další čtveřice účastníků Clio R3 Trophy není bez šancí na čelní příčky. David Štefan (st. č. 24) se do poháru vrací po roční pauze, kdy přepustil tratě dvoudenních podniků otci Romanovi. Na testu v Žiželicích si vyzkoušel spolupráci s novým spolujezdcem Ondřejem Vichtorou.

„Ze začátku se chci hlavně s Ondrou sehrát a poté postupně zrychlovat. Do sezony jdeme s novým, již ´správným´ motorem, a tak Šumavu bereme jako takový velký test. V průběhu závodu se chci vyvarovat zbytečných chyb a určitě nechci být poslední,“ žertuje David Štefan.

Solidní výsledky ve sprintech má na svém kontě i dvojice Vlastimil Maxa - Štěpán Palivec (st. č. 26). Nechyběl ani na Vrchovině, Šumava pro něj bude premiérou v MMČR.

Klatovská soutěž je prozatím velkou neznámou i pro Patrika Rujbra (st. č. 31). Ten před sezonou vyměnil lancer desáté evoluce za dvoukolku. Zrádnosti šumavských vložek bude poznávat s Petrou Řihákovou, která v posledních letech absolvovala Šumavu v produkčních vozech.

„Šumavu bych charakterizoval jednoduše – nová spolujezdkyně, nová trať a nový vůz. Sice jsem už absolvoval nějaké testovací kilometry, ale přechod ze čtyřkolky do dvoukolky bude zásadní změnou. Až v závodě uvidíme, jak se s tím vyrovnám. Pocitově je Clio R3 určitě větší závodnička. Rád bych se pohyboval někde v půlce pohárové klasifikace,“ doufá Patrik Rujbr.

Poslední Renault Clio R3 v sedmičlenném pohárovém poli bude pilotovat Michal Kravec (st. č. 35). „Na prahu úvodního závodu si troufnu tvrdit, že nás čeká velmi zajímavá sezona. Sedm dvojic na startu je naším historickým rekordem a věřím, že tato číslovka nemusí být nepřekonatelná. Rád bych všem popřál do sezony hodně zdaru, sportovního štěstí a hlavně šťastné projetí cílové rampy v Klatovech,“ říká před startem promotér Clio R3 Czech Trophy 2013 Zdeněk Pekárek.

Kalendář Clio R3 Czech Trophy 2013:

18. - 20. 04. Rallye Šumava Klatovy

23. - 25. 05. Rallye Český Krumlov

21. - 22. 06. Agrotec Rally Hustopeče

12. - 14. 07. Rally Bohemia Mladá Boleslav

30. - 01. 09. Barum Czech Rally Zlín

04. - 06. 10. Rally Příbram

Rally Šumava Klatovy se uskuteční 18. – 20. dubna 2013. Posádky se vydají vstříc prvním rychlostním zkouškám v pátek 19. dubna v 16:00 hodin z náměstí v Klatovech. V dalším průběhu je čeká 15 rychlostních zkoušek o celkové délce necelých 170 km. První posádky dorazí zpět do cíle v sobotu 20. dubna před 18. hodinou.

Informace k Clio R3 Czech Trophy najdete na internetových stránkách www.clior3cup.cz.

Clio R3 Czech Trophy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist