www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 14. května 2024, Svátek má Bonifác, zítra Žofie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Rallye Šumava Klatovy (MMČR)

Štajf představí na Šumavě nový design

19. dubna 2013 • 11:00

Po úspěšně zvládnutém slavonickém sprintu se Subaru Czech Duck Racing Team chystá na náročnou Rallye Šumava Klatovy, která je nejstarší domácí automobilovou soutěži. Posádka Vojtěch Štajf – František Rajnoha poveze na modrobílém Subaru Impreza WRX STI startovní číslo 6 a na trať vyrazí jako první z vozů své kategorie.

Vojtěch Štajf - František Rajnoha, Subaru Impreza STi - Rallye Šumava Klatovy 2013

Nová domácí soutěžácká sezóna začala naplno už i pro Subaru Czech Duck Racing Team. Po úvodních startech na zahraničních kolbištích se pro něj rozjíždí také série domácích podniků. Už zasněžený sprint s centrem ve Slavonicích přinesl Vojtěchu Štajfovi a Františku Rajnohovi při společné premiéře prvenství ve své třídě a zejména spoustu zkušeností, kdy si pocvičili souhru ve voze. Výsledek sice tentokrát nebyl nejdůležitějším cílem, přesto ale konečná šestá příčka v absolutním pořadí i některé velmi kvalitní jednotlivé časy dodaly do týmu další energii a optimismus. Nové síly určitě přinese i zajímavý design hatchbacku Subaru Impreza WRX STI, který se premiérově představí na nadcházející Rallye Šumava Klatovy. Západočeská soutěž slaví už svůj osmačtyřicátý ročník a zejména její sobotní etapa bude letos zřejmě velmi náročná.

„Na trati je znát, že zima skončila nedávno a mnohde leží ještě zbytky zimního posypu,“ popisuje pražský jezdec. „I s ohledem na to, že před námi tentokrát startuje celé pole soutěže historických vozů, bude zřejmě dosti složité odhadovat v těchto podmínkách vyjetou stopu. Navíc se postupně kazí počasí a pokud budou rychlostní zkoušky mokré, budou klouzat samozřejmě ještě víc. Čeká nás skutečně velmi náročná soutěž, přibylo protikatovacích zábran v zatáčkách, a tak bude potřeba jet sice rychle, ale bezchybně. Důležitý bude i velmi přesný rozpis. Mně osobně se na Šumavě často dařilo, nezapomínám ale ani na svou zdejší havárii i některé další nepříjemné momenty. Samozřejmě bych rád navázal na úspěšné účasti, s Františkem jsme se již docela dobře sehráli a myslím, že i kilometry odjeté na Vrchovině by se nám měly teď hodit.

Vojtěch Štajf - František Rajnoha, Subaru Impreza STi - Rallye Šumava Klatovy 2013

Naším cílem bude zejména uspět v konkurenci naší třídy 3, ve které bychom letos rádi bojovali i o titul. Sice jsme první soutěž Mezinárodního mistrovství ČR vynechali, ale protože se ze sedmi podniků dva výsledky škrtají, máme ještě šanci. Samozřejmě důležité bude právě Šumavu dojet a odvézt domů co největší bodový příděl. Sice tentokrát někteří soupeři chybí, ale my se moc těšíme na souboje zejména s naším tradičním rivalem Karlem Trojanem, pro kterého je to soutěž domácí a který tady před lety dokonce absolutně vyhrál,“ uzavírá Štajf. Také jeho spolujezdec František Rajnoha má za sebou několik klatovských startů, ale i na něj čekají novinky: „S Vojtou pojedeme první společnou dvoudenní soutěž, navíc v Klatovech letos poprvé pojedu se Subaru Impreza. Moc se těším a zároveň jsem hodně zvědavý, jak nám to půjde.“ Dodejme ještě, že Rallye Šumava Klatovy začíná pátečním slavnostním startem po šestnácté hodině a také to, že posádka Štajf – Rajnoha poveze na voze startovní číslo 6.

Karel Špaček
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist