www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 13 - Rallye Šumava Klatovy (MMČR)

Egon Smékal nevyšel v Klatovech naprázdno

22. dubna 2013 • 15:00

Rally Šumava Klatovy, úvodní podnik Mezinárodního mistrovství České Republiky 2013 a Citroën Racing Trophy CZ 2013, vyšla solidně jediné pohárové dvojici Egon Smékal – Monika Hýbnerová.

Egon Smékal - Monika Hýbnerová (Citroën DS3 R3T) - Rallye Šumava Klatovy 2013

Zlínská posádka dovedla svůj Citroën DS3 R3T na druhou příčku ve třídě 5 a třetí mezi dvoukolkami. Díky tomu vybojovala finanční prémii 2 500 euro a získala sadu autokosmetiky Citroën.

Egon Smékal se od úvodních kilometrů šumavské soutěže pohyboval mezi špičkou třídy 5 a neustále atakoval podium vozů s jednou poháněnou nápravou. Odstoupení Trinera mu zajistilo definitivu umístění mezi nejrychlejší trojicí dvoukolek, což byl před závodem vysněný cíl posádky Citroënu DS3.

„Během celé soutěže panovaly nesmírně těžké podmínky. V úvodu byla znát více než pětiměsíční soutěžní pauza, nemohl jsem se dostat do optimálního tempa. Navíc jsem si už na shakedownu trochu zadělal na problémy s brzdami, které nebyly v první polovině závodu úplně podle představ. Ve druhé části se přidaly drobné komplikace s ventilem turba, naštěstí se to na časech moc neprojevilo. Během závodu jsme s týmem pracovali na vyladění vozu na dané podmínky a postupně jsme získali ideální mokrý set-up, který budeme moci dále využívat. Celkově jsem byl s výkonem spokojen, na Pepu Petáka tentokrát nebylo, neboť jsem nechtěl jít za určitou míru rizika a na první soutěži vůz poškodit. Přesto jsme prožili pár krizovek… Děkuji novému týmu za perfektní práci při závodě a už se těším na další start v rámci CRT CZ v Českém Krumlově. V rámci přípravy se určitě objevíme i na Kopné, kterou budu brát i jako test na Barumku,“ zhodnotil šumavské vystoupení Egon Smékal, jenž v Klatovech získal prvních osmnáct bodů do tabulky CRT CZ 2013.

„Egon Smékal na západě Čech potvrdil konkurenceschopnost speciálu Citroën DS3 R3T, který dovedl na podium mezi dvoukolkami. Díky tomu vybojoval zajímavé finanční prémie, na které je letos možné v CRT dosáhnout. Děkuji všem partnerům CRT CZ za zajištění úvodní soutěže a věřím, že se s fanoušky opět potkáme v servisní zóně při českokrumlovské soutěži,“ uvedl promotér CRT CZ Tomáš Pletka.

Citroën Racing Trophy
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist