www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Argentina

Volkswagen: Problémy z Portugalska jsou vyřešeny

1. května 2013 • 15:45

Francois-Xavier Demaison, technický ředitel Volkswagen Motorsport, se před nadcházejícím podnikem světového šampionátu, kterým bude již dnes startující Rally Argentina, vrátil k problémům, které tým provázely v Portugalsku. Tam se všechny tři Pola R WRC potýkaly s technickými problémy různého charakteru, dle vyjádření francouzského inženýra jsou však tyto záležitosti vyřešeny, nevyloučil však možnost dalších dětských nemocí.

„Nezapomínejte, že to je pro nás rok učení se,“ říká Demaison. „Lidé očekávají absolutní spolehlivost, ale pro auto je to teprve pátá soutěž vůbec a očekávání nulových problémů není prostě možné. Podobné zázraky v našem sportu neexistují. Nemyslím, že budeme mít stejné potíže jako v Portuglasku znova, ale tím neříkám, že s autem nebudeme mít žádný jiný problém. Například nevíme, jak se bude auto chovat v brodech.“

„Ohledně Ogierovy závady jsem přesvědčen, že jsme pro Argentinu našli řešení. Nejednalo se o spojku, která selhala v zadním diferenciálu, pouze o ovládání, které zapříčinilo to, že spojka zůstala otevřená. Jednalo se o malý ventil, který selhal. Máme nové řešení, které zabrání tomu, aby se to znovu opakovalo. U Latvalova vozu byl problém s hnacím hřídelem, ale všechna tři auta mají do těchto oblastí zvýšenou ochranu. Určitě se ale na jejich stav zaměříme a budeme je na této soutěži měnit preventivně,“ uzavírá.

-pet- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist