www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. dubna 2024, Svátek má Valérie, zítra Rostislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Argentina

Martin Prokop desátý na Rally Argentina

foto

9. května 2013 • 09:00

Seriál MS v rally pokračoval o uplynulém víkendu dalším zámořským podnikem v podobě Rally Argentina. Stejně jako v předcházejících čtyřech letošních závodech nechyběla na startu ani v cíli posádka Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop a Michal Ernst.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Argentina od André Lavadinha

foto

7. května 2013 • 09:00

O uplynulém víkendu se konal další díl seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Argentina. Na jihoamerický kontinent zavítal i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho a vy si dnes můžete prohlédnout snímky, které se mu na závodě podařilo pořídit.

žádný příspěvek celý článek »

Loeb v Argentině dál neporažený

foto

6. května 2013 • 14:30

Od druhého dne Rally Argentina, vedoucí posádka Sébastien Loeb - Daniel Elena kontrolovala v sobotu, poslední den soutěže, svou jasnou pozici. A dovedla Citroën k devátému triumfu WRC v Jižní Americe. Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen dojeli na druhém voze DS3 WRC Citroën Total Abu Dhabí WRT šestí, zatímco Dani Sordo a Carlos del Barrio obsadili devátou pozici celkově.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb vyhrál Rally Argentina

foto

4. května 2013 • 18:45

Během závěrečné etapy Rally Argentina se nic nezměnilo na čele soutěže, Sébastien Loeb si bezpečně udržel vedoucí příčku a přetrhl tak vítěznou sérii v Jižní Americe druhého Sébastiena Ogiera. Naopak souboj o bronz rozhodl až v posledním testu Jari-Matti Latvala.

žádný příspěvek celý článek »

Argentinské kotrmelce Martina Prokopa (+ onboard video)

foto

3. května 2013 • 08:15

Rally Argentina má za sebou první kompletní soutěžní den a jediný český zástupce na startu - pilot Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop - zatím jen pozvolně hledá jezdecké tempo a pohodu, se kterými zde minulý rok dosáhl excelentního čtvrtého místa.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop na startu Rally Argentina

foto

2. května 2013 • 12:45

Seriál MS v rally se po Portugalském zastavení přesunul opět do zámoří a tak se nejlepší světoví rally jezdci sjeli na přelomu dubna a května do argentinského letoviska Villa Carlos Paz. Jezdec Jipocar Czech National Teamu Martin Prokop má na loňskou Rally Argetina jen ty nejlepší vzpomínky - zaznamenal zde čtvrtým místem nejlepší výsledek českého jezdce v závodě Mistrovství světa.

příspěvků: 2 celý článek »

Martin Prokop pojede opět s pneumatikami Michelin

foto

2. května 2013 • 02:00

V průběhu loňské sezóny dával Martin Prokop najevo nespokojenost s přístupem značky Michelin k privátním jezdcům. To byl jeden ze stimulů, proč začal ke konci roku kontinuálně spolupracovat s konkurenčním výrobcem pneumatik, tedy společností DMack, se kterou startoval v letošní sezóně. V Argentině však nastal velký zlom.

žádný příspěvek celý článek »

Kvalifikaci na Rally Argentina vyhrál Latvala

foto

1. května 2013 • 19:00

Jari-Matti Latvala vyhrál dnešní kvalifikační zkoušku na pátý díl letošního seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích, jihoamerickou Rally Argentina, která odstartuje již dnes večer úvodní superspeciálkou. Při následném výběru startovního pořadí si vybral post zametače Jevgenij Novikov.

žádný příspěvek celý článek »

Volkswagen: Problémy z Portugalska jsou vyřešeny

foto

1. května 2013 • 15:45

Francois-Xavier Demaison, technický ředitel Volkswagen Motorsport, se před nadcházejícím podnikem světového šampionátu, kterým bude již dnes startující Rally Argentina, vrátil k problémům, které tým provázely v Portugalsku. Tam se všechny tři Pola R WRC potýkaly s technickými problémy různého charakteru, dle vyjádření francouzského inženýra jsou však tyto záležitosti vyřešeny, nevyloučil však možnost dalších dětských nemocí.

žádný příspěvek celý článek »

Holà, Argentina

foto

30. dubna 2013 • 10:00

Páté dějství seriálu mistrovství světa v rally (WRC), Rally Argentina, uvidí tolik očekávaný návrat Sébastiena Loeba a Daniela Eleny na voze Citroën DS3 WRC číslo 1. Devítinásobní mistři světa pojedou po boku Mikko Hirvonena a Jarmo Lehtinena v Citroën Total Abu Dhabi World Rally Teamu.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Argentina

foto

3. dubna 2013 • 09:00

Mizérie seznamů přihlášených posádek na mimoevropské podniky mistrovství světa pokračuje. Na květnovou Rally Argentina se přihlásilo pouhopouhých třiatřicet posádek, z toho dvanáctka vozů kategorie WRC a devět účastníků podpůrného seriálu WRC2.

příspěvků: 1 celý článek »

toplist