www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 13 - Rally Argentina

Martin Prokop pojede opět s pneumatikami Michelin

2. května 2013 • 02:00

V průběhu loňské sezóny dával Martin Prokop najevo nespokojenost s přístupem značky Michelin k privátním jezdcům. To byl jeden ze stimulů, proč začal ke konci roku kontinuálně spolupracovat s konkurenčním výrobcem pneumatik, tedy společností DMack.

Martin Prokop - Michal Ernst (Ford Fiesta RS WRC) - Vodafone Rally de Portugal 2013Martin Prokop - Zdeněk Hrůza (Ford Fiesta RS WRC) - Rally Catalunya 2012

Poslední závod loňské sezóny, Rally Catalunya, přinesla rozladění nad asfaltovou verzí britského výrobce, avšak následné testy šotolinové pneumatiky byly velice slibné. Pro sezónu 2013 se tak Czech Ford National Team rozhodl spolupracovat pouze se společností Dicka Cormacka.

Letošní rok však musí být pro jihlavský tým velkým zklamáním. Výsledky jsou za očekáváním a proto se Martin Prokop rozhodl pro návrat ke značce Michelin. Je však otázkou, do jaké míry to 'Prstovi' pomůže. Příkladem budiž nedávná Rally Portugal. Pokud by ztráta pneumaticky DMack byla 1s/km (pouze hypoteticky stanovená hodnota) mohl by se Martin Prokop pohybovat ve výsledkové listině okolo páté pozice. Jistě však bude nezbytné zvyknout si na nové pneumatiky a přizpůsobit jim set-up 'Fiony'. Bude tedy velice zajímavé sledovat, jaké časy bude český reprezentant zajíždět zejména ve druhé a třetí etapě Argentinské rally.

-jš- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist